--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Наша мета – щоб Дніпропетровщина стала центром вітчизняної будівельної галузі»

14:14, 12 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Наша мета – щоб Дніпропетровщина стала центром вітчизняної будівельної галузі»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул напередодні Дня будівельника України нагородив кращих будівельників Дніпропетровщини. Церемонія нагородження пройшла в Будинку профспілок. В урочистостях також узяли участь перший заступник голови облради Анатолій Адамський, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Ігор Соколов, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, голова галузевої профспілки працівників будівництва Іван Сова та інші.

«Сьогодні ви в буквальному сенсі слова є будівничими Нової Дніпропетровщини та Нової країни, яку ми з вами будуємо разом з нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем. За підсумками першого півріччя цього року в області виконано будівельно-монтажних робіт на 41% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Тому нинішнє професійне свято будівельників ми зустрічаємо з оптимізмом і впевненістю в майбутньому», – сказав Олександр Вілкул, звертаючись до присутніх.

В області спостерігається стійке зростання обсягів капітального будівництва, зростають обсяги капітальних інвестицій. Тільки за перший квартал поточного року вони склали 3 млрд. грн проти 2,4 млрд. грн за аналогічний період минулого року.

«Будівельний комплекс належить до тих провідних галузей, які суттєво визначають соціально-економічний розвиток області. Тому галузь будівництва в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини вибрано одним із головних кластерів розвитку, який суттєво підвищує конкурентоспроможність регіону та його економіки», – сказав Олександр Вілкул.

Цей рік став для Дніпропетровщини роком реалізації великих інфраструктурних проектів. За підтримки Президента України Віктора Януковича в області розпочато будівництво окружної дороги навколо Дніпропетровська – Південного обходу й з'їздів з Кайдацького мосту. Відновлено будівництво метрополітену. Відбувається масштабна реконструкція доріг у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі та інших містах області.

Протягом останніх півтора року в області зростають обсяги введеного в експлуатацію житла. Якщо в 2009 році показник введення в експлуатацію нового житла склав трохи більше 170 тис. кв. метрів загальної площі, то в 2010 – це вже 226,1 тис. кв. м. У цьому році планується ввести в експлуатацію понад 230 тис. кв. метрів житла. За обсягами та темпами введення в експлуатацію загальної площі житла за результатами першого півріччя область займає перше місце.

Тільки в цьому році вже здано в експлуатацію:
- новий сучасний корпус обласної дитячої клінічної лікарні – понад 7 тис. кв. м на три відділення;
- центральна міська лікарня в місті Марганець;
- дитячий оздоровчий табір «Ювілейний» у Новомосковському районі;
- Центр сімейної медицини в Дніпродзержинську;
- лікувально-діагностичний центр у Першотравенську;
- терапевтичне відділення Петропавлівської райлікарні;
- реанімаційне відділення в пологовому будинку Нікополя;
- дитсадочок у Петриківці;
- котельня у школі № 2 у Петропавлівці;
- житловий будинок у Дніпропетровську по вулиці Чеботарьова на 97 квартир;
- водоводи в селі Кам'янка Апостолівського району та Бурлацьке Криворізького району;
- газопровід в селі Чорноглазівка Юр'ївського району;
- 4 модернізованих насосних станції в Дніпропетровську;
- перша черга реконструкції очисних споруд на Карачунівському водосховищі в Кривому Розі та інші.

На завершальному етапі перебуває будівництво нового металургійного заводу «Дніпросталь». Це перший за останні 40 років металургійний завод, який будується в нашій області.

За словами губернатора, це далеко не весь перелік об'єктів, які здано в експлуатацію або планується здати цьогоріч. Незабаром буде розпочато реалізацію масштабного проекту з будівництва доступного житла в області. Зокрема, у Дніпропетровську на житловому масиві «Лівобережний-3» планується звести цілий мікрорайон такого житла. «Обласна влада створює всі умови, щоб жителі області могли придбати житло за доступною ціною», – сказав Олександр Вілкул. Наразі в кожному місті й районі області за дорученням губернатора йде процес відведення та підготовки земельних ділянок для будівництва такого житла. Зокрема, до кожного будівельного майданчика за бюджетні кошти будуть підведені необхідні комунікації. Таким чином, ціна квадратного метра в будинках, які будуть побудовані на цих ділянках, буде значно дешевшою від середньоринкової.

«Наша мета – щоб Дніпропетровщина стала провідним центром будівельної галузі нашої країни. У тому числі і з виробництва сучасних будівельних матеріалів. Для цього у нас є все: потужна сировинна і виробнича бази, науковий і, найголовніше, висококваліфікований кадровий потенціал. Візитною карткою міст і районів нашого регіону повинні стати будівельні крани, будмайданчики і зростаючі вгору сучасні новобуди», – сказав Олександр Вілкул. Губернатор привітав усіх будівельників та ветеранів галузі з професійним святом та вручив кращим представникам цієї професії в нашій області нагороди, відзнаки та цінні подарунки.

ДОВІДКА
До складу будівельного комплексу Дніпропетровської області нині входять 329 великих та середніх будівельних і спеціалізованих організацій, понад 60 підприємств промисловості будівельних матеріалів. Дослідно-вишукувальними роботами та розробкою проектно-кошторисної документації займаються 15 проектних організацій.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0