--.-° --% 0мм

В Кривому Розі взялися за видалення сухостійних дерев

11:40, 10 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі взялися за видалення сухостійних деревВ Кривому Розі ведеться планомірна робота з підтримання зеленого фонду насаджень у безпечному стані та своєчасному видаленню сухостоїв і аварійно небезпечних дерев.

Як доповів на нещодавній прес-конференції заступник міського голови Григорій Вербицький, у 2011 році в Кривому Розі заплановано знести 5000 сухостійних дерев, які вже не мають ніякої декоративної цінності і можуть впасти під дією поривчастого вітру. На сьогоднішній день ці роботи виконані на 60%.

Григорій Вербицький зазначив, що: «Землекористувачі (власники території або ті, хто ними користуються) зобов’язані утримувати дерева, розташовані на їх ділянці в належному стані. Користувач за власний кошт повинен в встановленому порядку (за рішенням виконкому райради) видалити дерево самостійно або за допомогою спеціалізованих організацій, зокрема цехів благоустрою, які є на кожному з великих підприємств».

Згідно Правил благоустрою, затверджених сесією міськради, землекористувачі повинні забезпечувати порядок не тільки на тій території, якою вони користуються, але й до межі проїжджої частини дороги. Якщо відстань до дороги дуже значна, то землекористувач несе відповідальність за стан дерев, розташованих не менш ніж за 15 метрів від межі своєї ділянки. «На жаль не всі землекористувачі дотримуються цих правил, що змушує виконком міськради через виконкоми райрад, адміністративні комісії, екологічну інспекцію проводити роз’яснювальну роботу з приводу своєчасного видалення аварійних дерев», - додав заступник міського голови.

«Що стосується прибудинкової території, сплата коштів за видалення аварійно небезпечних дерев - це обов’язок жителів», - розповів Григорій Вербицький. Відносно місць загального користування і стану дерев, розташованих, зокрема, по «червоній лінії», в парках і скверах, то виконання робіт зі знесення і обрізки зелених насаджень фінансуються за рахунок міського бюджету і виконавцем робіт визначено комунальне підприємство «Сансервіс».

Для утримання об’єктів озеленення міста у 2011 році з бюджетів всіх рівнів виділено 21 мільйон 215 тисяч 554 гривень. За ці кошти КП «Сансервіс», зокрема, буде виконане знесення 2 997 одиниць сухостійних та аварійних дерев (що в 6 разів більше в порівнянні з 2010 роком), обрізування та омолодження ще 8 665 одиниць дерев.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых