--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині пройде другий обласний етап Всеукраїнської патріотичної гри «Зірниця»

15:55, 10 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині пройде другий обласний етап Всеукраїнської патріотичної гри «Зірниця»За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак провів нараду з підготовки до другого обласного етапу Всеукраїнської військово-спортивної патріотичної гри «Зірниця», який пройде 16-17 серпня на базі 6-го гвардійського армійського корпусу в селищі Черкаське Новомосковського району.

«Пропагування здорового способу життя та патріотичне виховання є основою молодіжної політики обласної влади, яку визначив губернатор Олександр Вілкул. Одним з найкращих способів виховання у молоді, особливо в юнаків, цих високих людських і громадянських якостей є військово-спортивні ігри такі, як «Зірниця», – наголосив Іван Ступак. Він поставив завдання перед відповідними службами області належно підготувати територію для проведення гри. Зокрема, створити безпечні умови проживання й харчування учасників, організаторів та суддів, забезпечити медичний супровід і безпечне транспортування учасників гри до місця її проведення.

Змагання в рамках військово-спортивної патріотичної гри «Зірниця» проходитиме між 8 командами (по 24 учасники в кожній), сформованих з учнів 5-9 класів шкіл Дніпропетровщини. Їх тривалість становитиме сім з половиною годин: три з половиною години проходитимуть спортивні змагання між командами, три години триватиме воєнізована естафета «Десант». У рамках гри пройдуть конкурс стройових прийомів і виконання стройової пісні, брейн-ринг на військово-історичну тематику, змагання з вогневої підготовки (стрільба з пневматичної гвинтівки з відкритим прицілом) та метання «гранати» (м’яча вагою 150 г) у мішень.

Команда-переможець представлятиме область у фіналі всеукраїнських змагань, що пройдуть наступного року.

Учасники гри проживатимуть у казармах військової частини 6-го гвардійського армійського корпусу в селищі Черкаське Новомосковського району. Режим дня учасників гри буде наближений до того, який діє в Збройних силах України для військовослужбовців строкової служби: підйом о 7-ій, відбій о 22-ій Розпорядок включатиме в себе ранкову фіззарядку, сніданок, військові та спортивні заняття у вигляді змагань, обід, ознайомлення з військовою частиною, екскурсію до парку бойових машин та вечерю. Увечері першого дня проведення змагань пройде врочисте запалення вогнища гри «Зірниця» та святкова дискотека.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0