--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина поповнила свою спортивну скарбничку ще п'ятьма медалями

12:10, 4 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина поповнила свою спортивну скарбничку ще п'ятьма медалямиГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав дніпропетровських спортсменів, які здобули 5 медалей на ХІ літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Трабзоні (Туреччина).

Загалом від України в цих змаганнях узяли участь 53 спортсмени. Вони представили нашу країну в шести видах спорту: легкій атлетиці, плаванні, дзюдо, спортивній гімнастиці, тенісі та велоспорті. У ході змагань спортсмени української збірної вибороли 15 медалей. Серед них 8 золотих, 4 срібні та 3 бронзові. З такими результатами Україна посіла третє місце в загальнокомандному заліку серед європейських країн.

Свій внесок у перемогу в складі національної збірної зробили й спортсмени нашого регіону. Зокрема, Сергій Звєрєв виборов золоту медаль у змаганнях з дзюдо у ваговій категорії понад 90 кг. Владислав Черніков став чемпіоном змагань зі штовхання ядра та здобув срібну нагороду в змаганнях з метання диску. Володарем срібної медалі в змаганнях із плавання на дистанції 200 м брасом став Денис Барабаш. А спортсменка спортклубу «Електрометалург» (м. Нікополь) Олена Шамотіна виборола срібну медаль у змаганнях з метання молота.

«Дніпропетровщина поповнила свою спортивну скарбничку високими нагородами. Перемоги наших спортсменів є підсумком відданої праці тренерсько-викладацького складу регіону, ефективної діяльності спортивних закладів та установ області», – підсумував Олександр Вілкул. Він наголосив, що розвиток спорту на Дніпропетровщині проходить у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону та є одним із пріоритетних завдань обласної влади. «Ми пишаємося нашими переможцями та бажаємо їм і надалі впевнено йти шляхом нових спортивних здобутків, які підтверджують те, що Дніпропетровщина – регіон чемпіонів. Обласна влада й надалі створюватиме всі необхідні умови для відродження спортивної слави Дніпропетровщини шляхом зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів, посилення тренерського складу та більшого залучення до занять спортом дітей і молоді», – сказав Олександр Вілкул.

Дніпропетровщина має одну з найбільш розвинених фізкультурно-спортивних інфраструктур в Україні. Зокрема, це 7,4 тис спортивних споруд, де зі спортсменами займаються 5,6 тис висококваліфікованих тренерів та інших штатних фізкультурних працівників. Спортсмени Дніпропетровської області беруть участь у Олімпійських іграх з 1952 року. Усього в Іграх узяли участь 162 спортсмени регіону, які завоювали 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових медалей. У тому числі, за роки незалежності України в Олімпійських іграх Дніпропетровщина здобула 3 золоті, 3 срібні та 9 бронзових медалей.

В області створена інфраструктура для підготовки спортсменів високого класу – це 118 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі, 11 спеціалізованих олімпійського та 1 паралімпійського резерву, Вище училище фізичної культури, Обласна школа вищої спортивної майстерності, Центр олімпійської підготовки, Інститут фізичної культури і спорту та Коледж фізичного виховання.

Для проведення навчально-тренувального процесу в області діє 83 стадіони, 52 плавальні басейни, 1240 спортивних залів, 1358 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 11 водноспортивних та 6 веслувально-спортивних баз, 6 кінноспортивних баз та 6 споруд зі штучним льодом.


ДОВІДКА

З 25 по 30 липня у Трабзоні пройшов ХІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Це Олімпійські ігри для юнаків, змагання найвищого європейського рівня, які проводяться під егідою Європейського Олімпійського Комітету кожні два роки в неолімпійський рік – взимку та влітку протягом одного року.

Юні атлети України під патронатом Національного олімпійського комітету України з 1993 року почали брати участь у Європейських молодіжних днях (нині Європейський юнацький олімпійський фестиваль).

У різні роки учасниками та призерами Фестивалів були чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, чемпіонка Європи зі спортивної гімнастики Дарія Згоба, чемпіонка Європи з легкої атлетики Єлизавета Бризгіна та багато інших.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0