--.-° --% 0мм

Обережно: у Кривому Розі почастішали випадки дирофіляріозу!

13:55, 4 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Обережно: у Кривому Розі почастішали випадки дирофіляріозу!Дирофіляріоз - рідкісна у людини глистна інвазія, однак практика останніх років показує явну тенденцію до її зростання. Джерелом інфекції є тварини, переносять її комари.

Захворюваність в Україні зросла в 52 рази у порівнянні з 1996 роком. Це пов’язано із значним розповсюдженням паразита серед тварин, сприятливими кліматичними умовами та високими адаптаційними можливостями гельмінта.
 
За даними Криворізької міської СЕС, у Кривому Розі за 14 років зареєстровано 40 випадків захворювань на дірофіляріоз, в Дніпропетровській області дирофіляріоз поширений на 50% території.
 
Лише цього літа в нашому місті зареєстровано 5 випадків цього небезпечного захворювання: 2 – у Тернівському та 3 у Інгулецькому районі. Лікарі виявляли глистів у різних частинах тіла пацієнтів – суглобах рук, щелепах, лобі тощо. Хірургічним шляхом видаляли дирофілярії довжиною 50-125 мм.
 
Минулорічні обстеження 60 тварин у вогнищах захворювання виявили 8 собак і 4 кішки з дирофіляріозом. Це підтверджує наявність в місті джерела інвазії.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых