--.-° --% 0мм

Дитячий табір ім. Матросова стане обласним оздоровчим реабілітаційним центром для дітей-сиріт

14:31, 3 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дитячий табір ім. Матросова стане обласним оздоровчим реабілітаційним центром для дітей-сирітНа базі цього дитячого табору, що в селі Орлівщина Новомосковського району, буде створений обласний санаторно-оздоровчий реабілітаційний центр для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Він розпочне свою роботу на початку літа 2012 року.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо готовності до реконструкції дитячого закладу. Зокрема, заслухав доповіді відповідальних осіб щодо виконання будівельних робіт та графіків їх фінансування.  

За 27 років існування дитячого табору жодного капітального ремонту тут не проводилося. До того ж табір планувалося приватизувати. Проте в 2010 році за ініціативи губернатора Олександра Вілкула цей дитячий табір залишився в обласній комунальній власності й торік був знятий з переліку об’єктів, виставлених на приватизацію. Це близько 8 гектарів рекреаційної землі, яка буде служити дітям-сиротам нашого регіону.

Дитячий центр розрахований на 200 місць і буде функціонувати цілий рік. У таборі будуть працювати школа та дитячий садок. А медичний корпус буде розширений і оснащений сучасним обладнанням.

Загальна кошторисна вартість реконструкції табору – близько 32 млн грн. Фінансування здійснюється з обласного й державного бюджетів. З ініціативи та за сприяння губернатора області Олександра Вілкула в цьому році з обласного бюджету виділено 3 млн 700 тис грн, з держбюджету – 11 млн грн.

«Обласний санаторно-оздоровчий реабілітаційний центр ім. Олександра Матросова стане перлиною закладів оздоровлення Дніпропетровської області. Влада робить усе, аби діти, які потребують особливої уваги, почувалися тут, як у казці – мали цікаве дозвілля, знаходили собі нових друзів, проходили курс профілактичних та лікувальних процедур» – сказав Олександр Вілкул.

Наразі всі підготовчі роботи завершені. Зокрема, отримано висновок експертизи проектно-кошторисної документації, укладено договір підряду з ТОВ «Дніпробуд», в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю зареєстровано декларацію про початок виконання будівельних робіт, подано документи на початок фінансування. Загалом у 2011 році планується замінити підвідні та внутрішні інженерні мережі, котли та провести пуск котельні, надбудувати мансардні поверхи на спальних корпусах та виконати загальновиробничі будівельні роботи. У 2012 році планується виконати оздоблення фасадів будівель, внутрішньооздоблювальні роботи, улаштувати обладнання, провести благоустрій території.

Нагадаємо, у 2010 році з ініціативи губернатора області Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочалося відновлення дитячих закладів оздоровлення.

«Обласна влада комплексно підійшла до відновлення мережі дитячих таборів в області. Зокрема, цього року відновив свою роботу дитячий табір «Ювілейний» у Новомосковському районі», – сказав голова облдержадміністрації.

ДОВІДКА
Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. Олександра Матросова є комунальним закладом Дніпропетровської обласної ради.

На його території знаходяться: 2-поверхова клуб-їдальня, 1-поверховий медичний корпус, три спальні 2-поверхові корпуси, господарський корпус, котельня, трансформаторна підстанція, каналізаційна насосна та водопровідна насосна станції, пожежні резервуари, душовий павільйон, відкрита літня естрада, танцювальний майданчик, футбольне поле, баскетбольний і волейбольний майданчики, залізобетонна огорожа (протяжністю 1300 м), тротуари, асфальтобетонні автодороги (площею 14,8 тис кв м). Усі зазначені господарські об'єкти потребують реконструкції.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых