--.-° --% 0мм

Навчатися в вишах Дніпропетровщини - престижно

10:02, 1 авг 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Навчатися в вишах Дніпропетровщини - престижноГубернатор Олександр Вілкул провів засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Дніпропетровщини. Під час засідання були розглянуті питання про хід цьогорічної вступної кампанії в області.  

Зокрема, члени Ради обговорили конкурсну ситуацію у вищих навчальних закладів області та прийом документів у системі «Електронний вступ». Особливу увагу було надано питанню про прийом до вишів абітурієнтів пільгових категорій. Також був зроблений акцент на прийомі абітурієнтів на технічні спеціальності. Зокрема, йшлося про замовлення відповідних фахівців підприємствами та установами регіону.

Олександр Вілкул наголосив, що цього року випускників шкіл на третину менше, ніж минулого року. Адже дається взнаки демографічний спад 1994-95 років. Тому цьогоріч розгорнулася конкурентна боротьба між вишами за студента.
«І ця боротьба з кожним роком буде тільки посилюватися, виходити за регіональні, національні й навіть загальноєвропейські рамки і все більше набувати глобального, загальносвітового характеру. І в цій боротьбі вистоять ті виші, які мають більш майстерний менеджмент. Вистоять ті виші, які зуміють мобілізувати всі необхідні ресурси, провести адекватний маркетинг ринку праці та впровадити адекватну профорієнтацію», – наголосив губернатор. Важливим елементом покращення менеджменту ВНЗ регіону є удосконалення вступної кампанії.

«Обласна влада щодня моніторить цьогорічну вступну кампанію. Ми чітко відстежуємо й аналізуємо ситуацію. Вступна кампанія йде за графіком і невдовзі завершується. Успіхом є те, що завдяки новій системі прийому документів фактично повністю зникли черги в приймальних комісіях вищих навчальних закладів області», – сказав Олександр Вілкул.

Він повідомив, що з 11,5 тис цьогорічних випускників 11-х класів області понад 10 тис подали документи на вступ до вишів області. «Це в черговий раз підтверджує високий престиж ВНЗ Дніпропетровщини», – підкреслив губернатор.
Голова облдержадміністрації поставив завдання перед керівниками вищих навчальних закладів у чіткій відповідності до чинного законодавства у відведені терміни оприлюднити списки абітурієнтів, які за результатами вступної кампанії рекомендовані до зарахування на навчання за держзамовленням. А вже 10 серпня всі ректори повинні оприлюднити накази про зарахування абітурієнтів на бюджетну форму навчання.

«Обласна влада реалізує проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». У рамках проекту перед нами стоїть завдання – максимально вибудувати систему освіти під потреби регіональної економіки та впровадити ланцюжок «школа – ВНЗ – перше робоче місце». Наша мета – забезпечити якісне стійке зростання регіональної економіки в рамках соціально-економічного розвитку регіону. А це можливо тільки при наявності висококваліфікованих кадрів у всіх сферах життєдіяльності», – сказав губернатор.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых