--.-° --% 0мм

Вячеслав Задорожний: «Благоустрій Кривого Рогу проходить успішно»

14:21, 22 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Вячеслав Задорожний: «Благоустрій Кривого Рогу проходить успішно»За дорученням губернатора Олександра Вілкула виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів виїзну нараду щодо ходу будівельних робіт з реконструкції проспекту Південний у Кривому Розі. У нараді взяли участь Криворізький міський голова Юрій Вілкул, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, а також представники підрядних організацій.

Кілька років тому з ініціативи Олександра Вілкула в Кривому Розі розпочато реалізацію програми «Місто без околиць». Завдяки цьому проекту проведено масштабний комплекс робіт з підвищення комфортності проживання мешканців Кривого Рогу. У цьому році тільки на ремонт доріг у місті за підтримки обласної влади фінансування досягло майже 66 млн грн. Це втричі більше порівняно з минулим роком. «Благоустрій Кривого Рогу проходить успішно. І комплексна реконструкція проспекту Південний є черговим підтвердженням цьому. Спільними зусиллями міської влади та великих містоутворюючих підприємств під керівництвом губернатора Олександра Вілкула ми зробимо Кривий Ріг квітучим містом», – сказав Вячеслав Задорожний.

Наразі на проспекті повністю завершено роботи з переоблаштування електромереж, наполовину – з перенесення кабелів зв’язку, на третину – з переоблаштування мереж теплопостачання. На 20% виконані роботи з облаштування основи під укладку трамвайних шляхів за безшумною технологією. Вячеслав Задорожний повідомив, що роботи з реконструкції проспекту йдуть за графіком. На об’єкті цілодобово працюють 10 одиниць великої техніки та 50 робітників.

Нагадаємо, що під час попередньої наради на об’єкті 9 липня цього року виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний заявив, що проспект Південний у Кривому Розі стане ще однією міською магістраллю європейського рівня.

ДОВІДКА
Термін виконання робіт з реконструкції проспекту Південний у Кривому Розі – червень 2011 – жовтень 2012 років. Перший пусковий комплекс планується здати у жовтні цього року, а другий пусковий комплекс – у жовтні наступного.

Вартість реконструкції – 42,6 млн грн, з яких вартість робіт першого пускового комплексу – 25,6 млн грн. Фінансування передбачено з державного та місцевого бюджетів. Додаткове фінансування в рамках соціального партнерства надають ПАТ «Південний ГЗК» і ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».
Під час комплексної реконструкції проспекту передбачені такі роботи:
 - заміна дорожнього покриття;
 - оздоблення фасадів 29-ти житлових будинків;
 - реконструкція фонтану;
 - реконструкція скверу біля виконкому Інгулецької районної у місті ради з алеєю Слави;
 - благоустрій території біля палацу культури ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
 - влаштування восьми зупинкових павільйонів на проспекті Південному;
 - реконструкція майдану біля пам’ятника «Воїну-Визволителю»;
 - оздоблення фасаду цехової поліклініки ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
 - влаштуванням безшумних трамвайних колій (2732 м, з яких цього року – 1632 м).
Загалом цього року на ремонт доріг Кривого Рогу з бюджетів усіх рівнів буде використано майже 65,8 млн грн. Це втричі більше в порівнянні з минулим роком.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0