--.-° --% 0мм

В. Задорожний: «Перед владою і медпрацівниками стоїть завдання – покращити якість медичних послуг»

14:48, 19 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В. Задорожний: «Перед владою і медпрацівниками стоїть завдання – покращити якість медичних послуг»Під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Вячеслава Задорожного відбулась нарада з питань модернізації охорони здоров’я Дніпропетровської області. У нараді взяли участь голова обласної ради Євген Удод, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, в.о. начальника головного фінансового управління облдержадміністраці Тетяна Шебеко, мери міст, голови райдержадміністрацій та районних рад, а також головні лікарі медичних закладів області.

Відкриваючи нараду, Вячеслав Задорожний зазначив, що перед владою й медпрацівниками стоїть спільне завдання – покращити якість медичних послуг шляхом модернізації системи охорони здоров’я Дніпропетровської області.

«Нашому регіону висловлено високу довіру Президентом України Віктором Януковичем як пілотного регіону у розробці та реалізації моделі модернізації медицини. Це велика честь, і водночас – велика відповідальність. Проект розпочато, робочі групи працюють, але попереду в нас ще багато роботи, яку потрібно виконати в повному обсязі в означений термін», – сказав  Вячеслав Задорожний. За його словами, до 1 серпня 2011 область повинна надати Адміністрації Президента детальний план модернізації охорони здоров'я і забезпечити його якісне виконання.

На нараді було розглянуто поетапні кроки кожного учасника проекту модернізації та визначено терміни виконання поставлених завдань. Так, до 20 липня 2011 року кожен медзаклад первинної медичної допомоги* має надати робочій групі проекту паспорт модернізації.

Вячеслав Задорожний доручив мерам міст і головам райдержадміністрацій взяти під особистий контроль процес реалізації цього проекту та жорстко дотримуватись визначеного графіку. «Спільними зусиллями ми повинні виконати поставлені перед нами завдання», – наголосив Вячеслав Задорожний.

Голова обласної ради Євген Удод висловив переконання, що ефективна комунікація та розуміння кожним учасником проекту послідовних кроків допоможуть якісно виконати поставлені завдання. «Головна вимога, що стоїть на часі до керівників міст, районів та медичних закладів – якісне і своєчасне заповнення паспортів модернізації», – сказав Євген Удод.

Начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург повідомила представникам місцевого самоврядування та головним лікарям про структурні та фінансові зміни, які відбудуться в медичних закладах первинного і вторинного рівня згідно з законами, ухваленими Верховною Радою України 7 липня 2011, «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо удосконалення надання медичної допомоги» та «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві».
      
Довідково:
*Первинна медична допомога – вид медичної допомоги, що надається в амбулаторних умовах за місцем проживання (перебування) пацієнта лікарем загальної практики – сімейним лікарем (на перехідний період лікарем-терапевтом або педіатром дільничним) і передбачає консультацію, діагностику, лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (при вагітності) станів та профілактичні заходи; направлення пацієнта, який не потребує екстренної медичної допомоги для надання вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги; надання невідкладної медичної допомоги.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых