--.-° --% 0мм

Задля дебюрократизації підприємницької діяльності в області скасовано або змінено 921 акт з 1020

15:32, 14 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Задля дебюрократизації підприємницької діяльності в області скасовано або змінено 921 акт з 1020За дорученням губернатора Олександра Вілкула виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний узяв участь в урядовій селекторній нараді під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. Під час наради були розглянуті питання реформування житлово-комунального господарства, наповнення Пенсійного фонду, легалізації заробітних плат та прискореного перегляду регуляторних актів органів місцевого самоврядування задля дебюрократизації підприємницької діяльності.

Вячеслав Задорожний повідомив, що в області за дорученням Олександра Вілкула розроблено пропозиції з реформування житлово-комунального господарства, які направлено в Уряд для їх включення в загальнодержавну Концепцію реформування ЖКГ. Також він зазначив, що з метою активізації реформування ЖКГ в регіоні губернатор підписав спеціальне розпорядження. Згідно з ним в області створюються інформаційно-розрахункові центри та інформаційно-аналітичні системи на базі мережі Інтернет. Це дозволить вдосконалити збір платежів за житлово-комунальні послуги та зробити прозорим їх нарахування. Зокрема такі центри вже створені і функціонують у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі та Павлограді.

За словами виконувача обов’язків голови облдержадміністрації на сьогодні в області діють 844 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). У тому числі 124 ОСББ створені цьогоріч. Також у регіоні діють 23 приватних підприємства з обслуговування житлового фонду в містах Дніпродзержинськ, Нікополь, Першотравенськ та Павлоград, які обслуговують 20% будинків комунальної форми власності.

Крім того, у якості пілотного проекту в Дніпродзержинську з 1 червня цього року почала роботу керуюча компанія з обслуговування будинків, якій передано в керування весь житловий фонд правобережної частини міста з прибудинковою територією. Така схема дозволяє втричі збільшити витрати на проведення поточних ремонтів будинків.

Також Вячеслав Задорожний наголосив, що за дорученням губернатора Олександра Вілкула до початку опалювального сезону всі підприємства теплоенергетики, у тому числі котельні, області будуть обладнані приладами обліку тепла.

Щодо надходжень до Пенсійного фонду України, виконувач обов’язків голови облдержадміністрації повідомив, що за 6 місяців цього року область перевиконала планове завдання на 2,5%. До Фонду було перераховано 6,130 млрд грн при плані у 5,98 млрд грн. Крім того, Вячеслав Задорожний відзначив, що Дніпропетровщина впевнено посідає лідируючі позиції щодо рівня середньомісячної зарплати. У травні вона становила 2767 грн, у той час, як по Україні – 2573 грн.

Для прискореного перегляду регуляторних актів органами місцевого самоврядування задля дебюрократизації підприємницької діяльності в області скасовано або змінено відповідно до чинного законодавства 921 акт з 1020 необхідних, що становить 90%. Решта 10% регуляторних актів будуть скасовані або змінені відповідно до законодавства до кінця поточного місяця.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0