--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина закінчує інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництва

11:50, 14 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина закінчує інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництваДніпропетровщина першою в Україні закінчує інвентаризацію об'єктів незавершеного будівництва. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник після наради, яка відбулася вчора 12 липня в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства під головуванням заступника міністра Дмитра Ісаєнка. Наразі, за словами урядовця, в області інвентаризовано 94% недобудов, у той же час по Україні цей показник становить 47%.  

«Заступник міністра відзначив, що в Дніпропетровській області найкращий у країні результат з інвентаризації об'єктів незавершеного будівництва. Наразі інвентаризовано 94% таких об'єктів. Фактично область завершує інвентаризацію», – наголосив Геннадій Темник. За його словами, в області загалом 693 об'єкти незавершеного будівництва. По кожній недобудові за дорученням губернатора Олександра Вілкула заведено окреме досьє. У тому числі, з фотофіксацією оформлено 86% досьє на об’єкти. (наразі по країні цей показник становить лише 25%).

Серед недобудов області 65% об’єктів, де будівельні роботи заморожені, на решті (35%) ведеться будівництво. Великий рівень «заморожених» об'єктів спричинений тим, що будівництво 60% теперішніх об'єктів незавершеного будівництва регіону розпочато ще в 80-90-их роках минулого століття. Відтак необхідність в багатьох об’єктах, які проектувалися під планову систему економіки, на сьогодні відпала. «Є частина об'єктів, особливо в сільській місцевості, на яких лише бур'яни, і їх необхідно списувати», – наголосив Геннадій Темник. Також, за його словами, є земельні ділянки, які було виділено місцевими органами влади під будівництво житла, але наразі воно не ведеться. Такі ділянки, зазначив заступник голови облдержадміністрації будуть повернені місцевим громадам і на них у подальшому буде зводитися соціальне й доступне житло іншими забудовниками.

Загалом ступінь готовності недобудов Дніпропетровщини розподіляється так: зі станом готовності понад 70% – більше 30% об'єктів, з готовністю 30 – 70% – близько 35%, з готовністю менше 30% – також близько 35% об'єктів. «За дорученням губернатора Олександра Вілкула в області відновлені роботи з добудови житлових об'єктів. Зокрема, з 16-ти об'єктів житла, стан готовності яких становив понад 70%, 5 об'єктів введено в експлуатацію ще минулого року, на решті одинадцятьох об’єктах робота триває в цьому році», – зазначив Геннадій Темник.

За його словами, до 1 серпня інвентаризація недобудов на Дніпропетровщині завершиться, а відтак почнеться процес уточнення обсягів та визначення джерел фінансування для добудови цих об'єктів.

«Добудова незавершених об'єктів області проходить за дорученням губернатора Олександра Вілкула в рамках розвитку кластера будівництва, який згідно з Комплексною стратегією розвитку нашого регіону є одним із пріоритетних для розвитку регіональної економіки, оскільки суттєво підвищує її конкурентоспроможність», – підкреслив Геннадій Темник. За його словами, завершення будівництва недобудованих об'єктів – це сотні тисяч квадратних метрів житла для жителів області, нові приміщення лікарень, шкіл, дитсадків, нові інженерні мережі газо-, водо- та теплопостачання. «Все це підвищує якість життя людей у нашому регіоні, а це – головне завдання обласної влади, поставлене нашим Президентом Віктором Януковичем та губернатором Олександром Вілкулом», – підсумував заступник голови облдержадміністрації. Він додав, що наразі область повністю забезпечена всіма необхідними будівельними матеріалами для подальшого зростання галузі будівництва. Протягом першого півріччя 2011 року зросли обсяги виробництва цегли, цементу, бетону та залізобетону, щебеню, керамзитового гравію тощо. Потреба регіональної економіки в будматеріалах повністю задовольняється потужностями підприємств промбудіндустрії області.

ДОВІДКА

За підсумками першого півріччя 2011 року зростання виробництва в будівельній галузі області склало 15% проти показників аналогічного періоду минулого року. Зокрема, у першому півріччі цього року в області введено в експлуатацію 107,7 тис квадратних метрів житла, це на 44% більше, ніж за аналогічний період минулого року (60,8 тис кв м). Загалом цього року в області планується ввести в експлуатацію понад 230 тис кв м житла. Торік було введено 223 тис кв м, 2009 року – лише 170 тис кв м.

За дорученням губернатор Олександра Вілкула в кожному місті й районі відпрацьовано механізм виділення ділянок під будівництво соціального та доступного житла. Зокрема, у Дніпропетровську опрацьовується масштабний проект з будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний – 3». Згідно з проектом за доступною ціною буде побудовано 32 багатоповерхові будинки на 1020 квартир площею 74 тис кв м. Перша черга будівництва, яку заплановано розпочати вже до кінця поточного року становитиме 8 будинків на 480 квартир площею 28,7 тис кв м.      
      

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых