--.-° --% 0мм

В.Задорожний: «Захист здоров'я та життя людей – найперше завдання влади»

13:33, 13 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.Задорожний: «Захист здоров'я та життя людей – найперше завдання влади»За дорученням губернатора Олександра Вілкула виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. У засіданні взяли участь члени Комісії, керівники профільних підрозділів облдержадміністрації та представники Головного управління МНС України в Дніпропетровській області.

На засіданні були розглянуті питання: про вживання додаткових заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах області; про виконання Плану заходів з підготовки та проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони; про стан виконання цільових регіональних і місцевих програм щодо запобігання найбільш вірогідним надзвичайним ситуаціям природного та техногенного характеру.

За результатами засідання була ухвалена низка рішень. Зокрема, щодо  запобігання загибелі людей на воді в області передбачено посилити роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність дотримання правил поводження на водних об’єктах. Також, згідно з рішенням Комісії керівники міст і районів мають забезпечити систематичний контроль за безумовним виконанням орендарями водних об’єктів вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України. Крім того, Комісія рекомендувала керівникам міст і районів, у яких відсутні власні водолазно-рятувальні служби, укласти угоди на обслуговування зі службами сусідніх міст і районів. Також ухвалено рішення щодо посилення спільних рейдів з патрулювання місць відпочинку на воді представниками місцевих органів влади, міліції та Головного управління МНС України в Дніпропетровській області.

Також Комісією ухвалено рішення про те, щоб міста та райони області при уточненні та коригуванні місцевих бюджетів розглянули питання щодо надання субвенції для виконання обласної Програми створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків. Створення та поповнення матеріального резерву для оснащення аварійно-рятувальних служб і допомоги постраждалим забезпечить підвищення оперативності та ефективності проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт.

Голова Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Вячеслав Задорожний зазначив, що виконання ухвалених Комісією рішень перебуває на постійному й жорсткому контролі обласної влади й особисто губернатора Олександра Вілкула. «Захист здоров'я й життя людей – найперше завдання влади, тому кожен керівник несе персональну відповідальність у справі запобігання техногенно-екологічним надзвичайним ситуаціям», – наголосив він.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых