--.-° --% 0мм

З жовтня школи області зможуть працювати з електронним журналом та щоденником через власні сайти

10:37, 13 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З жовтня школи області зможуть працювати з електронним журналом та щоденником через власні сайтиЗаступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела обласну нараду з питань підготовки до нового 2011-2012 навчального року. У нараді також взяли участь начальники управлінь, відділів освіти Дніпропетровської області.

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в містах і районах області розроблені та затверджені плани заходів з підготовки навчальних закладів до нового навчального року та наступного опалювального періоду. При головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації створено обласний штаб, у якому згідно з затвердженим графіком, щотижня, керівники управлінь і відділів освіти, закладів освіти обласного підпорядкування звітують про хід ремонтних робіт на об’єктах освіти.

Марія Пустова наголосила, що одним з важливих питань підготовки навчальних закладів і установ освіти до осінньо-зимового періоду є застосування інноваційних технологій і забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів. Зокрема, акцент робиться на підвищенні тепловіддачі систем опалення, ремонті ізоляції зовнішніх тепломереж, утепленні теплотрас, вікон та дверей. На нараді було повідомлено, що в навчальних закладах області вже відремонтовано 144 котельні (54,8%) із 263 запланованих.

Марія Пустова також зазначила, що за завданням губернатора Олександра Вілкула в області також реалізується програма облаштування пандусами всіх закладів соціальної сфери для безперешкодного доступу до приміщень людей з обмеженими можливостями. Вона повідомила, що до 1 вересня в закладах освіти області планується встановити 18 пандусів, одним з яких вже облаштовано приміщення загальноосвітньої школи м. Кривого Рогу.  

Також на нараді було розглянуто питання стосовно запровадження Національного проекту «Відкритий світ» – створення інформаційно-комунікаційної (4G) освітньої мережі національного рівня. Реалізація завдань цього Проекту дозволить створити умови для широкого впровадження інформаційно-комунікаційних технологій на всіх рівнях освітнього процесу. Це забезпечить вільне спілкування наукових, ділових, культурних кіл. Загальний термін запровадження Проекту – 4 роки.

У Дніпропетровській області для зазначеного Національного проекту відібрано 63 пілотні навчальні заклади, де впродовж вересня-листопада 2011 року передбачається запровадження інтерактивних технологій для учнів 7-х, у наступному – 8-х класів. «Усе це сприятиме інтеграції України у світовий економічно-культурний простір та підвищенню конкурентоспроможності системи освіти України на міжнародному рівні», – зазначила заступник голови облдержадміністрації.

Також на нараді було повідомлено, що в Дніпропетровській області з жовтня 2011 року кожна школа отримає можливість працювати з електронним журналом та щоденником через власні сайти, розроблені в системі «Мої знання».

«Впровадження сучасних технологій в освітній процес та проведення робіт з підготовки до нового 2011-2012 навчального року перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула. Виконання всіх запланованих робіт з дотриманням терміну – першочергове завдання для керівників навчальних закладів та відповідних структурних підрозділів місцевої влади. Адже саме якісна підготовка до навчального року сприятиме створенню комфортних умов для навчального процесу», – наголосила Марія Пустова.

Довідка

Протягом квітня місяця 2011 року учні Дніпропетровщини взяли активну участь у загальноукраїнському учнівському конкурсі на кращий логотип і талісман Національного проекту «Відкритий світ». Основним завданням цього конкурсу була популяризація серед школярів.

На конкурс було подано 655 учнівських робіт, 355 логотипів і 300 талісманів. Матеріали на конкурс надійшли з 14 областей України. Найбільш активними були учні із Дніпропетровської, Запорізької та Житомирської областей.

Роботи двох учнів з Кривого Рогу увійшли в число кращих робіт.

Система «Мої знання» – це єдина інформаційно-аналітична система, яка складається з наступних розділів: електронний «журнал вчителя», «розклад уроків та домашні завдання» та «електронний щоденник».

Ідея створення електронного щоденника виникла на початку 2000-х років у Західній Європі і вже через декілька років стала використовуватися на Україні.

Основною метою електронного щоденника є створення єдиної освітньої мережі для всіх учасників освітнього процесу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых