--.-° --% 0мм

В.Задорожний: «Проспект Південний у Кривому Розі стане міською магістраллю європейського рівня»

12:33, 11 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За дорученням губернатора Олександра Вілкула виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів виїзну нараду щодо ходу реконструкції проспекту Південний у Кривому Розі. Участь у нараді взяли міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, керівники підрозділів облдержадміністрації та Криворізького міськвиконкому.

 В.Задорожний: «Проспект Південний у Кривому Розі стане міською магістраллю європейського рівня»

У містах та районах області реалізується комплексна регіональна програма підвищення комфортності життя. Одним із найважливіших завдань цієї програми є поліпшення якості доріг. Цього року Олександр Вілкул поставив перед керівниками міст і районів області завдання капітально відремонтувати і побудувати більш ніж 1 млн 700 тис квадратних метрів доріг, з яких близько чверті від запланованих обсягів припадає на Кривий Ріг.

Зокрема, комплексна реконструкція проспекту Південний – найбільший проект з покращення якості доріг, який наразі реалізується d місті. «Це не просто заміна дорожнього покриття на одній з головних міських магістралей. Це фактично будівництво та благоустрій нового проспекту», – наголосив Вячеслав Задорожний. За його словами, уздовж проспекту будуть створені нові зони відпочинку, замінено освітлення, з'явиться нова ілюмінація, буде встановлено нові спортивні майданчики, лавочки та відновлено фасади будинків.

Роботи ведуться вже місяць і йдуть за графіком. Демонтовано трамвайні колії, а також контактна мережа трамвая та тролейбуса. Розпочато роботи з перебудови інженерних комунікацій – газо-, тепло-, водо- та електромереж. Для усунення незручностей переміщення пасажиропотоків розроблені об'їзні схеми маршрутів міського транспорту, влаштовані безпечні пішохідні переходи через територію, на якій ведуться будівельні роботи, про що через засоби масової інформації було широко поінформовано населення міста.

«Уже в жовтні цього року буде запущений перший пусковий комплекс проспекту – від вулиці Панаса Мирного до вулиці Переяславської. Це становить 60% від усіх робіт, передбачених планом реконструкції. Зокрема, буде введено в експлуатацію 1,6 км нового безшумного трамвайного полотна. До жовтня наступного року реконструкція буде завершена повністю. Тож жителі міста отримають черговий проспект європейського рівня», – сказав Вячеслав Задорожний.

Вартість реконструкції проспекту Південний становить 42,6 млн грн. З них вартість робіт з реконструкції першого пускового комплексу – 25,6 млн грн. Фінансування проекту передбачено з державного та місцевих бюджетів.

Додаткове фінансування робіт з реконструкції та благоустрою проспекту надають «Південний ГЗК» і «АрселорМіталл». «Проект реконструкції проспекту Південний став можливим завдяки плідній співпраці обласної й міської влади та великих містоутворюючих підприємств. Це практичне впровадження європейської практики соціального партнерства влади й бізнесу, яку запровадив на Дніпропетровщині губернатор Олександр Вілкул», – наголосив виконувач обов’язків голови облдержадміністрації.

При цьому Олександр Задорожний нагадав, що свого часу Олександр Вілкул, будучи керівником великих підприємств Кривбасу, ініціював у Кривому Розі масштабний соціальний проект «Місто без околиць». Зокрема, у його рамках була проведена реконструкція мікрорайону «Даманський». Обсяг інвестицій склав 10 млн грн. За ці кошти були реконструйовані дороги мікрорайону, площа перед Палацом культури, облаштовані зупиночні комплекси, встановлені дитячі та спортивні майданчики, повністю відновлене вуличне освітлення, а Палац культури Північного ГЗК став найкращим в області. Перед ним було відкрито унікальний Музей гірничої техніки просто неба.

ДОВІДКА

Під час комплексної реконструкції проспекту Південний у Кривому Розі будуть проведені такі роботи:
- влаштуванням безшумних трамвайних колій (2732 м, з яких цього року – 1632м);
- заміна дорожнього покриття;
- оздоблення фасадів 29-ти житлових будинків;
- реконструкція фонтану;
- реконструкція скверу біля виконкому Інгулецької районної у місті ради з алеєю Слави;
- благоустрій території біля палацу культури ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
- влаштування восьми зупиночних павільйонів на проспекті Південному;
- реконструкція майдану біля пам’ятнику «Воїну-Визволителю»;
- оздоблення фасаду цехової поліклініки ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».
Загалом цього року на ремонт доріг Кривого Рогу з бюджетів усіх рівнів буде використано майже 65,8 млн грн. Це втричі більше в порівнянні з минулим роком.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых