--.-° --% 0мм

О.Любович: «Дощі, що пройшли в регіоні, сприятливо вплинули на врожай картоплі»

09:47, 9 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Любович: «Дощі, що пройшли в регіоні, сприятливо вплинули на врожай картоплі»У 2011 році в області посаджено 49,3 тис га картоплі. Це на 0,6% більше, ніж торік. За попередніми прогнозами в області очікується зібрати 450 тис тонн картоплі (на 3,7% більше, ніж 2010 року). При цьому річна потреба області в картоплі – 415 тис тонн. Тож прогнозований урожай дозволить повністю забезпечити потребу жителів регіону в цій продукції.  

«Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити жителів області сільськогосподарською продукцією власного виробництва. І господарства області його виконують. Галузь овочівництва Дніпропетровщини займає одне з провідних місць у країні», – зазначив Олександр Любович.  

За його словами, інтенсивні дощі, які нещодавно пройшли в регіоні, сприятливо вплинули на стан посаджених овочів, зокрема картоплі. Він зазначив, що головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації проводить постійний ретельний моніторинг стану посаджених овочів у господарствах області. Тож за даними цього моніторингу, розвиток рослин проходить у межах норми.

ДОВІДКА

Щорічний валовий збір овочів на Дніпропетровщині коливається в межах 550 тис тонн, що на 104,6 тис тонн більше, ніж було 1990 року. За цим показником наш регіон займає друге місце серед областей України.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0