--.-° --% 0мм

Буде запроваджений спец. моніторинг із виплати заробітної плати на комунальних підприємствах області

14:56, 8 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Буде запроваджений спец. моніторинг із виплати заробітної плати на комунальних підприємствах областіПро це повідомив в.о. голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний під час наради про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати.  

«Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання ліквідувати в області таке явище як заборгованість з заробітної плати. У минулому році нам вдалося суттєво знизити цей борг», – сказав Вячеслав Задорожний. Він зазначив, що з 1 квітня 2010 року по 1 січня 2011 року заборгованість скоротилася на 65,8 млн грн (з 89 до 23,2 млн грн).

Протягом січня-травня заборгованість з виплати заробітної плати в області скорочено на 5,5 млн грн, або на 23,7%, і на 1 червня 2011 року вона становила 17,7 млн грн (з них борги підприємств-банкрутів та неактивних підприємств складають більше 12 млн грн, а це дві третини від загального боргу в області). Зокрема, у травні ліквідували борги з заробітної плати10 підприємств на загальну суму 1,2 млн грн.

Наразі в області відсутня заборгованість з виплати заробітної плати в 4 містах (Вільногірськ, Марганець, Синельникове, Тернівка) та 18 районах (Васильківський, Верхньодніпровський, Дніпропетровський, Криворізький, Криничанський, Магдалинівський, Межівський, Петриківський, Петропавлівський, Покровський, П’ятихатський, Синельниківський, Солонянський, Софіївський, Томаківський, Царичанський, Широківський, Юр’ївський).

Найбільшими боржниками з заробітної плати сьогодні є міста Дніпропетровськ (42% від загального боргу області), Жовті Води (23%), Нікополь та Дніпродзержинськ (по 6%).  

Підводячи підсумки наради Вячеслав Задорожний наголосив, що до 2012 року в області не повинно залишитися боргів з заробітної плати. Відтепер за кожним підприємством регіону, яке знаходиться чи хоча б один раз знаходилося у списку боржників, будуть закріплені спеціалісти з міст та районів, фахівці профільних управлінь облдержадміністрації. Вони щотижня інформуватимуть керівництво області про стан виплати зарплати на цих підприємствах.  

Вячеслав Задорожний також нагадав керівникам міст та районів про їх персональну відповідальність з вирішення питання погашення заборгованості. Він акцентував їх увагу на своєчасній виплаті зарплати на комунальних та державних підприємствах згідно з діючим законодавством. Керівників, які не виконують ці вимоги, необхідно рекомендувати на звільнення. «Наявність боргу з заробітної плати – це злочин. До кожного керівника, який ще не зрозумів, що зарплату треба виплачувати своєчасно, будуть вжиті жорсткі заходи», - наголосив Вячеслав Задорожний.

Довідково:

У травні чисельність працівників, які своєчасно не отримали заробітну плату, скоротилась з 2,2 до 1,4 тис осіб і становить 0,2 % від штатних працівників області (по Україні 1,4%).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых