--.-° --% 0мм

За ініціативи Олександра Вілкула буде створено обласний санаторно-оздоровчий центр для дітей-сиріт

10:30, 7 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За ініціативи Олександра Вілкула буде створено обласний санаторно-оздоровчий центр для дітей-сирітЗаступники голови облдержадміністрації Геннадій Темник та Марія Пустова провели виїзну нараду щодо підготовки до початку робіт з реконструкції Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку ім. Олександра Матросова в селі Орлівщина Новомосковського району.

У 2010 році з ініціативи губернатора області Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочалося відновлення дитячих закладів оздоровлення. Цього року відновив свою роботу дитячий табір «Ювілейний» у Новомосковському районі. Наступного року в районі розпочне свою роботу ще один табір – Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова. За 27 років з часу його існування тут не проводилося жодного капітального ремонту.

«Завдяки ініціативі губернатора Олександра Вілкула цей дитячий табір залишився в обласній комунальній власності і був знятий з переліку об’єктів, виставлених на приватизацію. Це близько 8 гектарів рекреаційної землі, яка буде служити дітям-сиротам нашого регіону», – наголосив Геннадій Темник.

Загальна кошторисна вартість реконструкції табору – близько 32 млн грн. Фінансування здійснюється з обласного й державного бюджетів. З ініціативи та за сприяння губернатора області Олександра Вілкула в цьому році з обласного бюджету виділено 3 млн 700 тис грн. З держбюджету – 11 млн грн. «Об'єкт планується завершити до кінця травня наступного року, тобто – до початку наступного оздоровчого сезону. Наразі усі підготовчі роботи до початку реконструкції виконано», – сказав Геннадій Темник.

Губернатор Олександр Вілкул  поставив завдання створити на базі цього табору обласний санаторно-оздоровчий центр соціальної адаптації для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Центр розрахований на 300 місць і буде функціонувати цілий рік. У таборі будуть працювати школа та дитячий садок. А медичний корпус буде розширений і оснащений сучасним обладнанням», – наголосила Марія Пустова.

За її словами, вже сьогодні для роботи в майбутньому санаторно-оздоровчому центрі підбираються кращі педагогічні та медичні кадри області.

ДОВІДКА

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. Олександра Матросова є комунальним закладом Дніпропетровської обласної ради.

На його території знаходяться: 2-поверхова клуб-їдальня, 1-поверховий медичний корпус, три спальні 2-поверхові корпуси, господарський корпус, котельня, трансформаторна підстанція, каналізаційна насосна та водопровідна насосна станції, пожежні резервуари, душовий павільйон, відкрита літня естрада, танцювальний майданчик, футбольне поле, баскетбольний і волейбольний майданчики, залізобетонна огорожа (протяжністю 1300 м), тротуари, асфальтобетонні автодороги (площею 14,8 тис кв м). Усі зазначені господарські об'єкти потребують реконструкції.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула цього літа в області буде оздоровлено 201,5 тис дітей – це 64% від загальної кількості дітей шкільного віку області. Це на 10% більше, ніж торік, коли було оздоровлено 181 тис дітей.

У тому числі влітку цього року буде оздоровлено близько 101 тис дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (у 2010 році було оздоровлено 87 тис). Як і минулого року, у Дніпропетровській області буде оздоровлено 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (всього дітей-сиріт в області 9 821 особа, шкільного віку – 7,2 тис).

Цього року в області працюють 975 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них 24 заміських, 950 з денним перебуванням, 1 праці та відпочинку. Крім того, оздоровлення дітей області здійснюється на базі 11 санаторіїв, які працюють протягом року.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0