--.-° --% 0мм

Марія Пустова: «Відпочинок дітей в оздоровчих таборах – час для розвитку та цікавих пізнань»

15:55, 6 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Марія Пустова: «Відпочинок дітей в оздоровчих таборах – час для розвитку та цікавих пізнань»За підтримки облдержадміністрації в пришкільних та заміських літніх оздоровчих таборах Дніпропетровщини проходять профорієнтаційні заходи, які допомагають дітям сформувати уявлення про майбутню професію. Один з таких заходів відбувся в оздоровчому таборі обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «Лісова казка» (Новомосковський район), який відвідала з робочим візитом заступник губернатора Марія Пустова.

«Відпочинок дітей у літніх таборах – це час для розвитку та цікавих пізнань. Тому обласна влада на чолі з губернатором Олександром Вілкулом акцентує увагу директорів оздоровчих закладів на організації насиченої програми дозвілля для дітей», – наголосила Марія Пустова під час візиту.

Організаторами заходів під назвою «Профорієнтаційний експрес» виступають обласний центр зайнятості та управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації.

Під час акції діти, які відпочивають у таборі, побували в ролі представників різних професій, а також навчилися вирішувати проблемні професійні ситуації, як дорослі. «Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю триває і під час навчання, і під час шкільних канікул: у ігровій формі під час відпочинку підлітки отримують багато корисної інформації про світ професій», – розповіла директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова.  

«Сьогоднішня участь у профорієнтаційній грі чи вікторині в майбутньому може зіграти вирішальну роль у виборі справи всього життя – улюбленої професії», – зазначила Марія Пустова. Вона наголосила, що подібні профорієнтаційні заходи формують готовність до свідомого вибору професії, сприяють розвитку творчих здібностей учнів, виховують колективізм та згуртованість, популяризують різні професії, яких потребує ринок праці задля розвитку регіональної економіки.

Марія Пустова також повідомила, що на території області згідно з планом відкрито 975 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у яких оздоровлено більше 122 тисяч  дітей. У 24 позаміських таборах, зокрема, вже відпочили більше 5 тисяч дітей. Ще 6,7 тисяч відпочили в 26-ти дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, які знаходяться за межами області. Загалом, враховуючи також відпочинок дітей у санаторіях, протягом червня – липня вже оздоровлено більше 132 тисяч дітей шкільного віку, що становить 46%.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0