--.-° --% 0мм

Близько 240 сімей Дніпропетровщини отримали соціальну підтримку з боку державної та обласної влади

14:36, 6 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Близько 240 сімей Дніпропетровщини отримали соціальну підтримку з боку державної та обласної владиЗ початку року близько 240 тис сімей з дітьми, малозабезпечених родин, інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів області отримали виплати всіх видів державної допомоги. Матеріальну допомогу від обласної влади одержали також 1001 родина регіону. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Марія Пустова зазначила, що соціальна підтримка населення області здійснюється як державними, так і обласними програмами соціального захисту.

Для забезпечення виплати всіх видів державної допомоги Дніпропетровській області в 2011 році з державного бюджету виділено близько 2 мільярдів гривень – це на 21% більше від минулого року.

Додатково до державних соціальних програм на рівні області діє Програма забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної допомоги окремим категоріям населення. Марія Пустова підкреслила, що питання соціальної підтримки знаходиться під особливою увагою голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.  

У першому півріччі за рахунок коштів обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу отримала 1001 родина регіону на загальну суму 265,1 тис грн. Ці сім’ї опинилися в скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин та звернулися до керівництва облдержадміністрації, обласної ради та до регіонального інформаційно-ресурсного Центру при облдержадміністрації «Відкрита влада».

«Звернення громадян, які потребують матеріальної підтримки внаслідок різних життєвих ситуацій, розглядаються на засіданнях обласної комісії з питань надання допомоги малозабезпеченим верствам населення. Кожний випадок ми вивчаємо окремо, із врахуванням конкретних обставин, комісією приймається рішення щодо розміру допомоги», – зазначила Марія Пустова.

Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету надано додаткову підтримку родині Павлових (м. Дніпропетровськ), у якій у поточному році народилася трійня. Для вирішення соціально-побутових питань та придбання товарів першої необхідності родині надано матеріальну допомогу в розмірі 50 тис грн.

Марія Пустова наголосила, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» передбачено поступове підвищення прожиткового мінімуму для основних соціальних категорій, відповідно – і підвищення розмірів допомоги.

Майже вдвічі зросла допомога при народженні дитини. При народженні першої дитини вона складає 25 тис грн, другої – 50 тис грн, третьої та наступної – 100 тис грн.

Наразі в області допомогу по догляду за дитиною до трьох років отримують 92,2 тис сімей, розмір якої становить від 130 грн до 960 грн на місяць.

Гарантовану підтримку з боку держави отримують також жінки, які самостійно виховують дітей. У регіоні 49 тис одиноких матерів та 5 тис 394 жінки, які не отримують аліменти. З 1 квітня вони щомісяця отримують допомогу для дитини віком до 6 років від 249,6 грн до 416 грн, для дитини віком від 6 до 18 років від 299,10 грн до 498,5 грн.

Велика увага з боку державної влади приділяється дітям-сиротам та дітям, які залишилися без батьківського піклування. За перше півріччя поточного року 4 тис 517 опікунів одержували допомогу на 5 499 дітей, які мають статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. З них 43% – 2 344 дитини одержують допомогу в максимальному розмірі від 1664 грн до 1994 грн.

Отримують державну гарантовану підтримку й малозабезпечені родини, яких на обліку в області перебуває 2 тис 581. У третині цих сімей виховується троє та більше дітей до 18-ти років. Середній розмір допомоги багатодітній малозабезпеченій родині складає близько 1,5 тис грн на місяць.

У рамках Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» питання забезпечення гідного рівня життя та підтримки населення Дніпропетровської області є пріоритетним.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0