--.-° --% 0мм

В.Задорожний: «На Дніпропетровщині розпочалася нова епоха розвитку спортивної інфраструктури»

09:50, 6 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.Задорожний: «На Дніпропетровщині розпочалася нова епоха розвитку спортивної інфраструктури»За дорученням губернатора області Олександра Вілкула виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів виїзну нараду щодо реконструкції стадіону Дитячої юнацько-спортивної школи в місті Синельникове. Оновлений стадіон планується ввести в експлуатацію до 20-річчя Незалежності України.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Синельниківський міський голова Дмитро Зражевський, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Синельниківського міськвиконкому.

«Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед районами й містами області відроджувати й розвивати спортивну інфраструктуру. Зокрема, це стосується і Синельниківського району. За підтримки обласної влади та органів центральної влади на Дніпропетровщині будуються стадіони та спорткомплекси. Адже розвиток фізкультури і спорту – це запорука здоров’я наших громадян. У першу чергу – дітей і молоді», – сказав Вячеслав Задорожний.

У місті Синельниковому діє єдиний спортивний комплекс – дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ). Ця споруда була введена в дію в 1970 році. Вона стала центром фізичного виховання та дозвілля як дитячого, так і дорослого населення міста. Вихованці закладу є призерами міжнародних, республіканських та обласних змагань з різних видів спорту.  

За 40 років не відбувалося жодного капітального ремонту споруд школи. Зокрема, і її стадіону. Трибуни на 500 місць були закриті як аварійні ще 2006 року. З 2010 року губернатор області Олександр Вілкул узяв реконструкцію об’єкту під особистий контроль. З ініціативи Олександра Вілкула відповідні пропозиції були подані до Києва. У результаті зі Стабілізаційного фонду держбюджету на реконструкцію стадіону було виділено необхідні кошти (у 2010 році – 1,231 млн грн, у 2011 році – 547,7 тис грн). У ході реконструкції будуються чотири нові трибуни на 500 місць та бігові доріжки.

Уже завершені роботи з облаштування металевих конструкцій трьох трибун, та на 50% виконані роботи по четвертій трибуні. Повністю облаштоване асфальтобетонне покриття бігових доріжок.

Здача об’єкта в експлуатацію запланована до 24 серпня 2011 року. Таким чином, до свята 20-річчя Незалежності України жителі Синельникового отримають новий сучасний стадіон, який відповідає європейським стандартам.

«Торік був відкритий новий стадіон у Васильківці, цього року ми відкриваємо стадіон у Синельниковому, Льодову арену в Дніпропетровську. Прийнято рішення про будівництво Льодової арени в Кривому Розі. За ініціативою губернатора Олександра Вілкула прийнято розпорядження Кабміну щодо реконструкції гідротехнічних споруд веслувального каналу та воднолижного стадіону бази олімпійської підготовки Водноспортивного комбінату. Ці проекти, які реалізуються  завдяки обласній владі, – свідчення того, що на Дніпропетровщині розпочата нова епоха відродження й розвитку спортивної інфраструктури задля виховання здорового покоління й майбутніх чемпіонів, задля примноження спортивної слави нашого регіону», – наголосив Вячеслав Задорожний.

Також навесні 2011 р. обласна рада дала згоду на прийом до обласної комунальної власності стадіону «Трудові резерви» та Універсально-видовищного палацу спорту «Метеор». Після прийняття на баланс цих об’єктів буде проведена їх реконструкція. У майбутньому там на якісно новому рівні проводитимуть підготовку спортсменів з легкої атлетики, футболу, фігурного катання та хокею з шайбою.

ДОВІДКА

Дніпропетровщина має одну із найбільш розвинених фізкультурно-спортивних інфраструктур в Україні. Зокрема, це 7,4 тис спортивних споруд, де зі спортсменами займаються 5,6 тис висококваліфікованих тренерів та інших штатних фізкультурних працівників. Спортсмени Дніпропетровської області беруть участь у Олімпійських іграх з 1952 року. Усього в Іграх узяли участь 162 спортсмени регіону, які завоювали 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових медалей. У тому числі, за роки незалежності України в Олімпійських іграх Дніпропетровщина здобула 3 золоті, 3 срібні та 9 бронзових медалей.

В області створена інфраструктура для підготовки спортсменів високого класу – це 118 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі, 11 спеціалізованих олімпійського та 1 паралімпійського резерву, Вище училище фізичної культури, Обласна школа вищої спортивної майстерності, Центр олімпійської підготовки, Інститут фізичної культури і спорту та Коледж фізичного виховання.

Для проведення навчально-тренувального процесу в області діє 83 стадіони, 52 плавальні басейни, 1240 спортивних залів, 1358 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 11 водноспортивних та 6 веслувально-спортивних баз, 6 кінноспортивних баз та 6 споруд зі штучним льодом.

 

 

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых