--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Прозорість вступної кампанії 2011 – головне завдання для навчальних закладів»

12:45, 2 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Прозорість вступної кампанії 2011 – головне завдання для навчальних закладів»З 1 липня розпочалася вступна кампанія до ВНЗ. Всі вищі навчальні заклади 1-4 рівня акредитації області готові до роботи з абітурієнтами.  

Вступна кампанія 2011 року має ряд особливостей. Термін прийому заяв та документів від вступників на навчання триває з 1 липня до 31 липня. Для тих, хто вступає на денну форму навчання після 9-ти класів, прийом заяв закінчується 22 липня. За напрямом, де проходять творчі конкурси, - 17 липня. Творчі конкурси проводяться в декілька сесій з 10 до 31 липня.

До 10 серпня закінчується зарахування на навчання за бюджетною формою оплати, до 25 серпня – за контрактною.

Особливістю вступної кампанії цього року є запровадження електронної форми подання заяв до ВНЗ через Інтернет. Вступник може обирати форму подачі документів, але електронну заяву можна й продублювати, приїхавши до приймальної комісії ВНЗ особисто. Прийматимуться електронні заяви з 1 липня по 31 липня. Подача електронних форм документів діє тільки при вступі на денну форму навчання вищих навчальних закладів.

Сертифікати ЗНО всіх попередніх років приймаються в будь-якій комбінації, вигідній для вступника. Особи, які здобули середню освіту до 2007 року включно, можуть брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів у ВНЗ.

Також вступні випробування можуть складати громадяни України, що здобули повну середню освіту за кордоном у 2011 році.

Вперше особам, які в рік вступу закінчили підготовчі курси вищого навчального закладу, при вступі до цього ВНЗ на природничо-математичні та інженерно-технічні напрями підготовки додається до 20 балів за результатами підсумкової атестації.

«Дніпропетровщина має одну з найпотужніших в Україні систем освіти. Нам є чим пишатися», – зазначає губернатор Олександр Вілкул. Також керівник області наголосив, що об’єктивність оцінки знань абітурієнтів, прозорість і відкритість проведення вступної кампанії 2011 є головним завданням для вищих навчальних закладів регіону.

«Ми маємо з повною відповідальністю підійти до професійної підготовки сьогоднішніх випускників. Тому що через декілька років вони будуть визначати напрямки розвитку нашого регіону», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Більш детальну інформацію можна дізнатися в регіональній оперативній приймальні громадян «Вступна кампанія 2011 року» за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Свердлова, 70, кімната 318,. Прийом громадян – з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00. У приймальні розглядаються всі питання, пов’язані зі вступом абітурієнтів до вищих навчальних закладів області.

Також довідки щодо вступної кампанії можна отримати за допомогою регіональної гарячої лінії головного управління освіти і науки облдержадміністрації ((056) 770 82 42), яка працюватиме протягом липня-серпня поточного року з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00, у суботу з 9.00 до 14.00.

Довідка

У Дніпропетровській області система вищої освіти включає 64 вищих навчальних заклади І-ІІ р.а.(училища, технікуми, коледжі) та 21 вищий навчальний заклад ІІІ-ІV р.а. (інститути, академії, університети).

Вища освіта освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста здобувається в училищах, технікумах, коледжах; бакалавра, спеціаліста, магістра – інститутах, академіях та університетах.

Підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра здійснюється за 111-ма напрямами підготовки, за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста за 53-ма напрямами підготовки.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых