--.-° --% 0мм

Команди з промислових підприємств Кривого Рогу взяли участь в екстрім-шоу «Останній герой» (фото)

10:34, 1 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Днями на турбазі «Каштан» пройшли змагання традиційного екстрім-шоу «Останній герой». Участь у них взяли два десятка команд з шести промислових підприємств Кривого Рогу.

Команди з шести промислових підприємств Кривого Рогу взяли участь в екстрім-шоу «Останній герой» (фото) 

Нинішнє свято спортивного азарту й завзяття виявилося дійсно екстремальним. Хмарне небо, частий дощ і прохолодна погода стали вірними супутниками всім любителям активного відпочинку, котрі зібралися тими днями на туристичній базі «Каштан».

З року в рік проведення екстрім-шоу набуває все більшої масовості. Так, на початку його заснування в змаганнях брали участь лише команди структурних підрозділів Центрального гірничо-збагачувального комбінату. Сьогодні ж до них приєднуються трудівники Північного, Інгулецького ГЗК, «Кривбасвибухпрому», КЗГО. А в нинішньому році до «старожилів» спортивного шоу приєдналися й гості з Південного комбінату.

- Уже 9 років Центральний гірничо-збагачувальний комбінат виступає ініціатором проведення екстремального шоу «Останній герой». Тут розкривають спортивне завзяття, налаштування на досягнення кращих результатів як в особистому, так і в командному заліку, - генеральний директор ПАТ «ЦГЗК» Павло Тимошенко, котрий ввечері того дня вручав переможні кубки, прибув якраз у розпал переправи через струмок. – Такий здоровий, активний відпочинок допомагає людям у роботі та в повсякденному побуті. Проведення подібних заходів сприяють згуртованості колективів, упевнений, що приязнь і дружба, що панують на змаганнях, супроводжуватимуть учасників ще довго.

Наприкінці тижня туристична база розквітла десятками наметів, лаштували навіси для обідніх перерв. У кожної з команд-учасниць своє визначене жеребкуванням місце, тож зусилля було до чого докладати.

Конкурсні завдання організатори шоу рівномірно розподілили на дві дня, щоб кожен з учасників міг сповна проявити себе і мав достатньо часу для відпочинку.

Перший день був присвячений більше навичкам спортивного туризму: водного, пішого, велосипедного. Неабияке пожвавлення викликав вечір знайомств із презентаціями команд.

Наступний ранок зустрів учасників бадьорою зарядкою і несміливим сонцем. Гарячий сніданок, приязне спілкування з гостями, котрі навідалися на шоу стали непоганим зарядом для виконання наступних завдань. А їх було достатньо. Силові вправи для чоловіків та інтелектуальні для жінок, улюблене багатьма річкова переправа на плоту, проходження смуги перешкод над струмком – усім буде що згадати. І хоча раз-по-раз зривався дощ, він не став на заваді гарному настрою і дружній підтримці командами своїх представників під час чергового завдання.

- Ми беремо участь у цьому екстремальному шоу вже п’ятий рік поспіль, і не було такого завдання, що б не сподобалося чи виявилося заважким, - зауважив один з учасників команди ГТЦ-1 Північного комбінату Андрій Ющенко. – Звичайно ж, щоразу завдання видозмінюються, додаються нові, і це робить це шоу ще більш видовищним і цікавим для учасників і вболівальників.

- Дуже приємно відчувати приязнь і задушність «господарів» цього спортивного заходу, - говорить Наталя Чижевська, старший комірник рудоуправління ПівдГЗК. – Ми вперше беремо участь у таких змаганнях, для нас усе в новинку, тож спогади про такий насичений відпочинок лишаться тільки найкращі.

Останній, традиційний і чи не найулюбленіший танцювальний конкурс напрочуд швидко проминув під вечірньою зливою. Однак від цього він не став менш видовищним: усі вболівальники й навіть судді залюбки підтанцьовували учасникам на невеличкому майданчику. А вже зовсім скоро відбулося й урочисте нагородження команд-переможців дев’ятого традиційного екстрім-шоу «Останній герой».

До речі, того дня підвели й підсумки конкурсу на кращу роботу з підготовки турбази «Каштан» до літнього оздоровчого сезону. Переможцями стали управління залізничного транспорту, цеху мереж та підстанцій і шахта ім. Орджонікідзе ЦГЗК, котрі посіли третє, друге й перше місця відповідно.

Всі без винятку команди-учасниці, котрим не пощастило в нинішньому сезоні долучити до своїх відзнак кубків за перемогу, отримали від організаторів спортивного заходу заохочувальні призи. І ось – очікувана мить оголошення. Третє місце у напруженій боротьбі завоювали спортсмени Глеюватського кар’єру. Друге посіла команда ГТЦ-1 Північного гірничо-збагачувального комбінату. А володарем першого в цьому році стала шахта ім. Орджонікідзе. Саме спортсмени цього структурного підрозділу отримали з рук майже казкового річкового гостя грошовий скарб. А володарем почесного звання «Останнього героя» команда одноголосно обрала Максима Макєєва, механіка дільниці №25.

- Відчуття не передати словами, - зазначив він, - сьогодні стільки гарних емоцій, і все перекриває величезна радість від того, що на комбінаті проводиться таке спортивне шоу, від того, що поруч з тобою добрі друзі, на котрих можна покластися за будь-яких умов. Радість ця згуртовує команди з різних промислових підприємств, і саме це стає лейтмотивом цього заходу.

Лілія КОВАЛЕНКО

 

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых