--.-° --% 0мм

Господарства Дніпропетровщини планують зібрати більше 2 млн тонн ранніх зернових

08:31, 1 июл 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Господарства Дніпропетровщини планують зібрати більше 2 млн тонн ранніх зерновихГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул зазначив, що цього року господарства області планують зібрати більше 2 млн тонн ранніх зернових. Про це губернатор повідомив під час виїзної розширеної колегії облдержадміністрації в селищі Черкаське Новомосковського району.

«Область розпочала жнива, і сьогодні від сільгоспвиробників агрофірми імені Горького Новомосковського району я одержав перший символічний сніп врожаю 2011 року», – сказав Олександр Вілкул. На сьогодні в області зберігається 431 тисяча 300 тонн перехідних залишків зерна з минулого сезону. У тому числі продовольчого – 194 тисячі 600 тонн, з якого для хлібопекарської промисловості – 176 тисяч 500 тонн.  

«У планах сільгоспвиробників області отримати цьогоріч валового збору зерна ранніх зернових на рівні 2 млн тонн, у тому числі 1 млн 400 тис тонн зерна озимої пшениці», – сказав губернатор області.

Зібраний урожай має забезпечити цінову та продовольчу безпеку регіону. З цією метою обласна влада налагодила активну співпрацю з аграрним бізнесом області, щоб, об’єднавши зусилля, ще більше зміцнити позиції Дніпропетровського регіону, який на сьогодні займає третє місце в Україні за обсягами сільгосвиробницва. З початку року обсяги сільгоспвиробництва в області збільшено більше ніж на 5%. Для порівняння по Україні цей показник становить 3,5%.

За словами виконувача обов’язків начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністраці Вадима Удовицького, цьогоріч на збирання врожаю зернових планується залучити 3585 комбайнів, 5,5 тис одиниць тракторної техніки, 4 тис автомобілів. «Завдання губернатора області Олександра Вілкула по збільшенню посівних площ зернових та зменшенню площ соняшника виконано», – зазначив Вадим Удовицький.

Питома вага всіх зернових культур у структурі ріллі по області на сьогодні складає 57,1%, що на 5,4% більше минулого року. Питома вага соняшника в структурі ріллі складає 21,9%, що на 5% менше від минулого року. Найбільшу площу зернових культур в структурі ріллі в цьому році посіяно в Магдалинівському районі – 62,4%, Царичанському – 62,2%, Новомосковському – 61,3%.      


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0