--.-° --% 0мм

У Новомосковському районі відбулися комплексні навчання щодо гасіння лісових пожеж

16:56, 30 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Новомосковському районі відбулися комплексні навчання щодо гасіння лісових пожеж«Дніпропетровщина готова до пожежонебезпечного періоду. Враховуючи минулорічний досвід, цього року ми не лише збільшили сили та кількість засобів, які будуть задіяні в гасінні лісових пожеж. Ми робимо ставку на попередження надзвичайних ситуацій», – зазначив Олександр Вілкул.

Наразі для гасіння великих і складних лісових пожеж в обласному матеріальному резерві створений необхідний запас пально-мастильних матеріалів – 44 тис 493 літри на суму 305 тис 706 грн. Зокрема, 29 тис 750 літрів бензину,      12 тис 620 літрів дизельного палива, 1800 літрів мастила. Також підрозділи пожежної охорони на випадок виникнення пожежі мають 27 автомобілів, 34 трактори, 12 плугів, 4 дискові борони, мотоцикл, 15 бензопил, 14 мотопомп та інше. Для попередження розповсюдження пожеж у екосистемах, лісах, сільгоспугіддях влаштовано 3778 км та перевірено 7765 км мінералізованих смуг, перекрито 1399 позапланових доріг, а це близько 3 тис км.     

Як зазначив Олександр Вілкул, влітку за кошти обласного бюджету буде придбано 7 одиниць протипожежних модулів на базі УАЗ-3309, мотопомпи, генератор 10-20 кВт, гідравлічний інструмент, освітлювальні башти, апарати на стисненому повітрі, бензопили, сучасна техніка для обробки текстової та графічної інформації для передачі її через радіо, супутниковий зв'язок або Internet. Планується закупити сервер, автомобільну радіостанцію, обладнання GPS-системи для контролю руху пожежно-рятувальних машин, персональну електронно-обчислювальну машину.

Під час навчань спостерігач лісгоспу за допомогою камери спостереження помітив горіння лісу, про що доповів черговому лісництва ДП Новомосковський війсклісгосп. Імітована пожежа виникла в лісовому масиві на площі 0,8 га внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи. Внаслідок поривчатого вітру існує небезпека швидкого поширення вогню по лісовому масиву. Для ліквідації пожежі працівники війсклісгоспу та пожежна команда провели наземну та повітряну розвідку, загасили осередки пожеж. Також учасники навчань відпрацювали ситуацію, коли імітована пожежа внаслідок сильного вітру розповсюджується на площі понад 5 га та виходить на верхівки дерев. Задіяні спеціалісти підрозділів МНС та війсклісгоспу розгорнули роботу насосної станції ПНС-110 для безперебійного забезпечення водою пожежних цистерн. Після чого вони розпочали гасіння верхової пожежі лісу лафетними стволами. По закінченні гасіння пожежі спеціалісти провели повітряну розвідку за допомогою вертольота Мі-2.

Довідка:

З початку 2011 року в Дніпропетровській області виникло 53 лісові пожежі загальною площею майже 15,85 га, із них 32 пожежі в лісах Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства, загальною площею 7,35 га.

В області проведено 223 рейди з виявлення порушників правил пожежної безпеки. За їх результатами до адміністративної відповідальності притягнуто 20 порушників, порушено 1 кримінальну справу по факту виникнення пожеж.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых