--.-° --% 0мм

Питна вода в Кривому Розі буде відповідати європейським стандартам

09:40, 30 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Питна вода в Кривому Розі буде відповідати європейським стандартамВ місті швидкими темпами йде впровадження Комплексної екологічної програми, яка стане потужним поштовхом для подальшого соціально-економічного розвитку Кривого Рогу та Дніпропетровщини. В рамках Комплексної екологічної програми Кривого Рогу в місті вже реалізовано частину проектів.  

Так, нещодавно було здійснено реконструкцію та модернізацію очисних споруд на Карачунівському водосховищі, на яку цього року з обласного бюджету виділено 15 млн грн. У результаті скиди в річку Інгулець зменшено на 1 млн кубометрів на рік. Це істотно поліпшить якість питної води на Криворіжжі. До того ж, нові технології дозволять упаковувати осад після чищення води для подальшого його використання у виробництві асфальтобетонної суміші.

Також екологічною програмою передбачено установка систем доочищення питної води в закладах охорони здоров’я, дитячих садках і школах міста, на що з обласного бюджету виділено 1,775 млн грн. та 3,7 млн грн. з місцевого. На сьогодні такі системи встановлені вже у 8 лікарнях міста. До кінця року будуть встановлені у всіх дитсадочках. У наступному – у всіх школах. Системи доочищення передбачають як механічне, так і бактеріологічне очищення води.

Велику увагу впровадженню цієї програми приділяє губернатор області Олександр Вілкул: так з обласного бюджету виділено 13,5 млн грн. на очищення русла річки Саксагань. Також, за словами губернатора, обласній владі вдалося на державному рівні вирішити питання щодо поліпшення якості питної води, шляхом ретельного промивання русла річки Інгулець. Якщо раніше здійснювалася промивка русла Інгульця протягом півтора місяця на рік, у ході якої промивалося 70 млн кубометрів води, то в цьому році вперше таке промивання триватиме з квітня й до кінця вересня. У результаті буде промито 140 млн  кубометрів води, що значно поліпшить якість води, яка надходить до Карачунівського водосховища – основного джерела питного водопостачання Кривого Рогу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых