--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Мета податківців та влади – забезпечити умови для дотримання інтересів держави»

16:21, 29 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Мета податківців та влади – забезпечити умови для дотримання інтересів держави»Напередодні Дня податкової служби України відбулись урочисті збори Дніпропетровської обласної ДПА. Зі святом податківців привітав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

«Податкова служба – єдина, монолітна сила, яка має стати на захисті інтересів держави. Від вашої професійної роботи залежить зміцнення й розвиток економічного потенціалу Дніпропетровської області та країни в цілому. Я поставив перед обласною владою завдання – забезпечити комплексний розвиток регіональної економіки. Це є основою для збільшення надходжень доходів до бюджетів, для вирішення соціальних питань» – зазначив губернатор Олександр Вілкул у своєму виступі. Він підкреслив, що спільна мета податківців та органів влади – «створити ефективне поле для розвитку бізнесу й дотримання інтересів держави».

Зокрема, Олександр Вілкул підкреслив, що, спираючись на чітко вивірену стратегію, Дніпропетровщина продовжує нарощувати темпи розвитку. Зокрема, цього року реалізація промислової продукції в 1,5 рази перевищує торішні показники. На 3,3% збільшився обсяг капіталовкладень та обсяги іноземних інвестицій. У порівнянні з відповідним періодом минулого року експорт товарів збільшився на 42,3%.

Завдання податкової служби, як підкреслив Олександр Вілкул, – забезпечити дотримання податкової дисципліни, яка динамікою надходжень до бюджетів усіх рівнів відобразить динаміку розвитку економіки регіону. І це завдання виконується якісно й професійно, зазначив губернатор.

Дніпропетровщина забезпечила найвищий в країні темп росту надходжень до загального фонду Державного бюджету України. За 5 місяців 2011 року до бюджетів усіх рівнів України податківцями області мобілізовано 11,4 млрд грн – це в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. 2,8 млрд грн перераховано до бюджетів територіальних громад області. Це забезпечує стабільне фінансування бюджетної сфери, виплату заробітної плати, пенсій, стипендій, соціальних виплат незахищеним та малозабезпеченим верствам населення області. В області суттєво покращено адміністрування податку з доходів фізичних осіб та плати за землю. 578 млн грн зібрано податківцями як плата за землю – це найвищий показник серед областей України.

Важливою є взаємодія податкової служби з місцевими органами влади у вирішенні питань боротьби з «тіньовими» виплатами зарплати, погашення заборгованості з зарплати та соціальних виплат, наголосив Олександр Вілкул. Результатами цієї роботи, зокрема, є збільшення протягом січня-травня 2011 року середньомісячної заробітної плати штатного працівника на 20,5% і становить 2644грн. Заборгованість з заробітної плати скоротилася на 5,5 млн грн і на 1 червня становить 17,7 млн грн. «Нагадаю, що коли ми приступили до роботи на початку 2010 року, ця сума становила 89 млн грн», – зазначив голова облдержадміністрації.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0