--.-° --% 0мм

О.Вілкул: «Мета Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини – підвищення якості життя кожного»

11:10, 29 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул: «Мета Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини – підвищення якості життя кожного»Облрада затвердила Комплексну стратегію розвитку Дніпропетровщини до 2015 року, яка була розроблена за ініціативи губернатора області Олександра Вілкула спільно з провідними консультантами міжнародної компанії «Монітор Груп» та Фонду «Ефективне управління».
Також у розробці стратегії взяли участь провідні вчені, експерти, представники реального сектору економіки, громадських організацій та політичних партій Дніпропетровщини. 

Документ зафіксував основні напрямки розвитку області, які включають у себе розвиток базових галузей регіональної економіки на основі їх модернізації. Насамперед, мова йде про розвиток гірничо-металургійного комплексу, енергетики та точного машинобудування, включаючи високі космічні технології.

При цьому Стратегією визначено й основні напрями щодо диверсифікації регіональної економіки з метою підвищення її конкурентоспроможності. Зокрема, вже розроблений покроковий план розвитку кластерів будівництва та сільського господарства. Світовий досвід показує, що зростання в будівництві та сільському господарстві дає поштовх для зростання в усіх суміжних галузях і забезпечує велику стійкість всієї структури економіки.

Вперше Концепція цієї Стратегії була презентована два місяці тому 20 квітня 2011 року на засіданні Регіонального комітету економічних реформ. 16 травня губернатор області Олександр Вілкул презентував її пулу міжнародних експертів та інвесторів у Лондоні в Центрі Адама Сміта, а також 17 червня – в Братиславі в рамках офіційного візиту до Словаччини Президента України Віктора Януковича.

«Важливо відзначити, що ця Стратегія вже знайшла підтримку й на регіональному рівні, і на центральному рівні. Нашим Президентом та Урядом підтримані ініціативи обласної влади з розвитку інфраструктури області. Це й фінансування об'їзної дороги навколо Дніпропетровська, з'їздів з Кайдацького мосту. Це й вирішення екологічних проблем. Уперше за роки незалежності, завдяки підтримці Глави нашої держави, розпочата промислова утилізація твердого ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі», – сказав Олександр Вілкул.

Комплексна стратегія також включає в себе й розвиток територій. Зокрема, вона передбачає об'єднання ресурсів місцевих бюджетів, обласного та державного для вирішення актуальних питань розвитку міст і районів області.

«Маючи чіткий план стратегічного просування вперед, ми істотно підвищимо ефективність роботи органів влади, що орієнтована на результат. І головним результатом нашої діяльності є підвищення якості життя наших громадян, підвищення комфортності проживання в містах і районах області та створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, економіки та притоку інвестицій. Тому що розвинена економіка забезпечить системний розвиток нашого регіону та України в цілому», – сказав Олександр Вілкул.

Унікальність Комплексної стратегії полягає в тому, що вона в тому числі вибудовує у чітку, гармонійно пов'язану систему десятки Регіональних програм, які на сьогодні реалізуються в області.

Це й комплексна екологічна програма щодо зменшення шкідливих викидів у навколишнє середовище, і програма будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, і програма із залучення інвестицій в регіональну економіку, і програма з поліпшення бізнес-клімату, і програма по впровадженню енергозбереження в ЖКГ, і програма реконструкції установ охорони здоров'я й освіти та інші. Усе це – складові елементи Комплексної стратегії розвитку нашого регіону, у рамках яких цього року в області вже введено в експлуатацію:

• новий корпус обласної дитячої клінічної лікарні площею більше 7 тис квадратних метрів на три відділення, оснащених найсучаснішим обладнанням;
• центральна міська лікарня в Марганці;
• лікувально-діагностичний центр міської лікарні в Першотравенську;
• терапевтичне відділення центральної райлікарні в Петропавлівці;
• перша черга пологового будинку в Нікополі.

Також цього року в області буде відремонтовано та побудовано 1 млн 700 тис квадратних метрів доріг. Планується відкрити 21 дитячий садок і 29 навчально-виховних комплексів «дитсадок-школа», а також оздоровити в літній період 201,5 тисяч дітей області. У тому числі всіх дітей-сиріт і всіх дітей пільгових категорій.

У рамках масштабної Регіональної програми з благоустрою буде висаджено понад 100 тис дерев. За обласною програмою «Чиста вода» протягом цього й наступного років будуть установлені системи доочистки води в усіх дитсадках і школах області. Також планується ввести в експлуатацію 40 км газопроводів та 40 км водопроводів у сільській місцевості.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0