--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул вручив сертифікати на квартири 9-ти працівникам прокуратури

16:09, 23 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул вручив сертифікати на квартири 9-ти працівникам прокуратуриГолова облдержадміністрації взяв участь у розширеному засіданні колегії прокуратури Дніпропетровської області, яке пройшло під головуванням заступника Генерального прокурора України Анатолія Пришко та прокурора області Наталії Марчук. На засіданні розглядалися підсумки роботи органів прокуратури області у 1-му півріччі 2011 року. Було заслухано звіти прокурорів міст, районів, міжрайонних та прирівняних до них прокурорів, начальників самостійних структурних підрозділів прокуратури області.  

Губернатор Олександр Вілкул привітав з призначенням на посаду заступника прокурора області Володимира Григоровича Петрова та від імені обласної влади висловив подяку всім учасникам колегії за якісну роботу по боротьбі зі злочинністю та корупцією.

«Упевнений, що тісна співпраця облдержадміністрації з правоохоронними та контролюючими органами у вирішенні спільних завдань і надалі буде ефективною. Боротьба з корупцією – це мета, яка повинна вирішуватися на всіх рівнях влади. Викорінення корупції – це запорука розвитку області. Сьогодні, коли в регіоні розпочато ряд масштабних перетворень, питання відповідальної й прозорої роботи влади стає одним з найважливіших умов реалізації стратегічних планів з розвитку Дніпропетровщини», – наголосив Олександр Вілкул.

Губернатор також зазначив, що основна частина порушень у структурі корупційних дій – це порушення у сфері земельних відносин та видача дозвільних документів не в відповідності до чинного законодавства.

«Зі свого боку облдержадміністрація запровадила низку механізмів, які є протидією таким явищам. Для видачі дозволів у всіх містах і районах створені спеціальні дозвільні центри. Від моменту подачі заявки до видачі дозволів процес йде в електронному режимі, з чіткою фіксацією кожної дії. А завдяки контролюючій системі моніторингу порушення термінів видачі дозволів практично зведено до нуля. Проте, ще залишається проблемою те, що деякі чиновники продовжують видавати дозволи в обхід електронної системи», – зауважив Олександр Вілкул та підкреслив, що до створення умов для корупційних дій призводить невиконання деякими органами місцевої влади та самоврядування законодавства в цій сфері. «Я прошу вас приймати дуже жорсткі заходи в таких випадках», – сказав Олександр Вілкул, звертаючись до зібрання.

Губернатор виказав занепокоєність тим, що всі порушення виявляються правоохоронними органами, а не керівниками місцевих органів влади. Зокрема, є такі факти, коли стосовно деяких держслужбовців порушено кримінальні справи, а вони не відсторонені від виконання службових обов'язків. Мають місце випадки, коли держслужбовець або представник органів самоврядування, які понесли адміністративне покарання, до дисциплінарної відповідальності не притягуються, що суперечить ст. 30 Закону України "Про державну службу".

Олександр Вілкул підкреслив, що органи прокуратури завжди можуть розраховувати на підтримку з боку обласної влади – «адже цілі й завдання в нас спільні».

Підтримка діяльності прокуратури передбачена й у Регіональній програмі профілактики злочинності. Торік з обласного бюджету на відповідні заходи виділено майже 3 млн грн, у поточному році – вже виділено понад 600 тисяч грн. Найближчим часом буде профінансовано ще близько 1 млн. грн.

Важливим є також вирішення соціальних питань працівників прокуратури. Обласною владою для працівників прокуратури виділено 9 квартир, сертифікати на які губернатор Олександр Вілкул вручив новоселам.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых