--.-° --% 0мм

О.Вілкул відкрив після капремонту терапевтичне відділення Петропавлівської районної лікарні

15:37, 23 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул відкрив після капремонту терапевтичне відділення Петропавлівської районної лікарніПід час робочої поїздки до смт. Петропавлівка голова Дніпропетровської облдержадімінстрації Олександр Вілкул відкрив після капітального ремонту терапевтичне відділення Петропавлівської центральної районної лікарні, якa обслуговує декілька десятків тисяч чоловік на рік. Ремонт у відділенні не проводився останні 20 років.

В урочистому відкритті також взяли участь: заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Леонід Гінкота, голова Петропавлівської районної адміністрації Ігор Лисунець, депутат Дніпропетровської обласної ради Роман Ковальський. Під час церемонії відкриття губернатор Олександр Вілкул вручив головному лікарю Петропавловської центральної районної лікарні Романові Туренку медичне обладнання, зокрема, ваги для новонароджених, небулайзери, електронні тонометри та ультрафіолетову камеру для зберігання стерильного медичного інвентарю.

«У містах та районах області реалізується комплексна програма з ремонту й реконструкції медичних установ, відкриття нових об'єктів медичної сфери. Капітальний ремонт терапевтичного відділення Петропавлівської центральної районної лікарні був проведений завдяки ефективній співпраці влади й місцевої асоціації сільгоспвиробників. З відкриттям оновленого відділення, якість надання медичної допомоги жителям району значно покращиться», – сказав губернатор.

У 2011 році на капітальний ремонт та облаштування терапевтичного відділення було витрачено майже 1,5 млн грн. Роботи були проведені за рахунок бюджетних коштів із залученням коштів місцевої асоціації сільгоспвиробників.

Під час капітального ремонту у відділенні були відремонтовані приміщення, замінено водопровід під гарячу і холодну воду з установкою двох обігрівачів на 200 л і 150 л для забезпечення гарячою водою всього відділення, встановлена пожежна сигналізація та аварійні електричні лампи тощо. Відділення було повністю укомплектоване інвентарем та меблями. Тут встановлені кондиціонери, холодильники, телевізори.

Терапевтичне відділення Петропавлівської центральної районної лікарні розраховане на 30 ліжок. За словами головного лікаря медичного закладу Романа Туренка, завдяки проведеній реконструкції в відділенні створені комфортні умови як для хворих, так і для медичного персоналу.

ДОВІДКА:

Комунальний заклад «Петропавлівська центральна районна лікарня» в своєму складі має поліклінічне відділення потужністю на 150 відвідувань, де надають медичну допомогу фахівці з 13 спеціальностей. З урахуванням амбулаторій потужність амбулаторно-поліклінічних закладів Петропавлівського району складає 415 відвідувань за зміну.
КЗ «Петропавлівська центральна районна лікарня» має стаціонар на 155 ліжок:
- хірургічне відділення – 20
- терапевтичне відділення – 30
- госпітальне відділення – 25
- інфекційне відділення – 10
- травматологічне відділення – 10
- патологія вагітних – 3
- гінекологічне відділення – 12
- неврологічне відділення – 20
- отоларингологічне відділення – 15
- педіатричне відділення – 15
- реанімаційне відділення - 3.

Щорічно кількість відвідувань в поліклініці сягає майже 29 тис 957 пацієнтів.
КЗ «Петропавлівська центральна районна лікарня» має першу кваліфікаційну категорію та з 2010 року носить звання «Лікарня доброзичлива до дитини».

 

 

 

 

 

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0