--.-° --% 0мм

На ринках Дніпропетровщини заборонено продаж дикорослих грибів і грибів домашнього консервування

10:41, 23 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На ринках Дніпропетровщини заборонено продаж дикорослих грибів і грибів домашнього консервуванняПерший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Олександра Вілкула провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У її роботі взяли участь фахівці Головного управління МНС України в Дніпропетровській області, обласної СЕС, обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління ветеринарної медицини в Дніпропетровській області облдержадміністрації.  

Члени комісії вирішили заборонити продаж на ринках дикорослих грибів і грибів домашнього консервування. Також для попередження отруєнь дикорослими грибами серед населення області фахівці Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства організовуватимуть виїзні консультативні пункти на основних в’їздах до лісових масивів.  

«Період, коли жителі області активно збирають та вживають дикорослі гриби, є особливо відповідальним як для обласної влади, так і для керівників населених пунктів нашого регіону. Питання здоров’я населення завжди знаходиться на особистому контролі влади. Ми організовуємо заходи, які допоможуть запобігти отруєнням дикорослими грибами», – зазначив Вячеслав Задорожний.

Також в області будуть оновлені стенди на основних в’їздах до лісу, на яких будуть визначені лісові кордони, описані характеристики їстівних та отруйних грибів, розміщені листівки щодо профілактики отруєнь.

Довідково:

У 2010 році в Дніпропетровській області від отруєння дикорослими грибами в побуті постраждало 14 людей, у тому числі 1 дитина (2009 рік – постраждало 114 людей, у тому числі 20 дітей, померло 17 осіб).

Матеріали розслідування випадків отруєння населення регіону фахівцями держсанепідслужби засвідчили, що місцями масового збору грибів при цьому були: у 28% випадків – город біля власної садиби; 23% випадків – ліс; 21% випадків – лісосмуги.

Також у 21% випадків причиною отруєння є консервовані в домашніх умовах дикорослі гриби, у 7% випадків – гриби, придбані на стихійному ринку.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0