--.-° --% 0мм

В Кривому Розі триває реконструкція проспекту Південний (фото)

12:55, 22 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі триває реконструкція проспекту Південний (фото)Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо реконструкції проспекту Південний у Кривому Розі. Також участь у заході взяли заступник Криворізького міського голови Андрій Гальченко, голова Інгулецької районної у місті ради Євген Рижков, голова правління ВАТ «Південний гірничозбагачувальний комбінат» Михайло Короленко та інші.  

«Обласна влада реалізує комплексну програму з підвищення комфортності життя в містах і районах Дніпропетровщини. У першу чергу це стосується поліпшення якості доріг і благоустрою населених пунктів», – сказав Олександр Вілкул. Він підкреслив, що реконструкція проспекту Південного в Кривому Розі – це важлива складова реалізації зазначеної програми. «У результаті реконструкції буде покращено умови проживання більше ніж 30-ти тисяч жителів міста», – сказав губернатор. Адже проспект є магістральною транспортною артерією південної частині Кривого Рогу й має велике соціальне значення. На цій вулиці розташовані найважливіші соціальні об'єкти Інгулецького району – установи медицини та освіти, органи влади, банки, об'єкти торгівлі і т.д.

Вартість реконструкції проспекту становить 42,6 млн грн. Окрім заміни дорожнього покриття, проектом передбачено проведення масштабного благоустрою: створення нових зон відпочинку, спортивних майданчиків, відновлення фасадів 29 житлових будинків, які розташовані вздовж проспекту. Крім того, буде виконано реконструкцію паркової зони, з'явиться сучасна ілюмінація на проспекті.

Наразі вже розпочато роботи з реконструкції трамвайних колій, при яких застосовуються європейські блокові технології безшумного трамваю. За рахунок площі нового трамвайного полотна буде розширена пропускна здатність автомобільного руху. А це призведе до зменшення заторів, рівня шуму й навантаження на екологію.

«Проект реконструкції проспекту Південний є яскравим прикладом упровадження європейських стандартів соціального партнерства влади й бізнесу», – сказав Олександр Вілкул. Проект додатково фінансують ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» і ВАТ «АрселорМіттал». Зокрема, за кошти Південного ГЗК буде проведено масштабний  благоустрій. Натомість «АрселорМіттал» у рамках Меморандуму про соціальне партнерство, який підприємство підписало з облдержадміністрацією 22 травня цього року, співфінансує реконструкцію трамвайних шляхів.

«Ми вдячні губернатору Олександру Вілкулу за підтримку проектів розвитку Кривбасу. Наразі в місті реалізується цілий комплекс заходів із підвищення комфортності проживання, ініційованих головою облдержадміністрації в рамках регіональних програм», – сказав заступник Криворізького міського голови Андрій Гальченко. За його словами, наймасштабнішою з них є екологічна програма Кривого Рогу на 2011 – 2022 роки, обсяг фінансування якої становить майже 11 мільярдів гривень. Крім того, зазначив він, у місті проводяться масштабні заходи з підвищення якості доріг, і реконструкція проспекту Південний є найбільшим інфраструктурним проектом, реалізацію якого розпочато цього року.

Наразі на проспекті виконані роботи з демонтажу контактної мережі трамваю і тролейбуса. Демонтовано 1632 м трамвайних колій. Розпочато роботи з перебудови інженерних комунікацій – водо-, тепло-, газо-, електропостачання та водовідведення.

Загалом цього року на ремонт доріг Кривого Рогу з бюджетів усіх рівнів буде використано майже 65,8 млн грн. Це втричі більше в порівнянні з минулим роком. За ці кошти планується відремонтувати 275,4 тис кв м міських доріг. Станом на сьогодні відремонтовано 139,6 тис кв м доріг на суму 23,1 млн грн.

ДОВІДКА

Під час комплексної реконструкції проспекту Південного одночасно з влаштуванням безшумних трамвайних колій та заміною дорожнього покриття будуть проведені такі роботи:
- оздоблення фасадів 29-ти житлових будинків;
- реконструкція фонтану;
- реконструкція скверу біля виконкому Інгулецької районної у місті ради з алеєю Слави;
- благоустрій території біля палацу культури ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
- влаштування восьми зупиночних павільйонів по проспекту Південному.;
- реконструкція майдану біля пам’ятнику «Воїну-Визволителю»;
- оздоблення фасаду цехової поліклініки ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

 

 

 

 

 

 

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых