--.-° --% 0мм

Чистота в Кривому Розі зведена у ранг закону

10:45, 22 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Чистота в Кривому Розі зведена у ранг законуКриворізьким управлінням благоустрою та житлової політики розроблено проект «Правила благоустрою у місті Кривому Розі». Їх дотримання сприятиме покращенню екологічного та санітарного стану міста, підвищенню відповідальності суб’єктів господарювання, збереженню зелених насаджень міста.  

Планується, що кожен житель міста зможе взяти участь в обговоренні проекту «Правил», внести свої пропозиції та зауваження. Розробник «Правил» зобов’язаний розглянути усі пропозиції, запропоновані в ході публічних обговорень. Згідно «Правил»: «залучення громадськості до благоустрою міста здійснюється шляхом проведення на території міста щоденних громадсько необхідних робіт, «чистих четвергів», суботників, Дня довкілля».

Подібні заходи вже виправдали себе, тепер вони закріплюються в «Правилах».
Відповідальність за чистоту в місті нестимуть суб’єкти господарювання усіх форм власності, громадські організації, органи самоорганізації населення, мешканці міста. Їх завданням стане дотримання чистоти і порядку на вулицях, у парках, скверах, подвір’ях, прибудинкових територіях. Крім того, «уведення в експлуатацію об’єктів нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту будівель чи споруд без проведення комплексного благоустрою відповідної території забороняється».

За порушення «Правил» винні особи нестимуть відповідальність, установлену Кодексом України про адміністративні правопорушення. Та жодне правило не працюватиме, доки кожен житель міста не зрозуміє, що саме від нього залежить чистота і порядок, що поки ми будемо говорити високі слова, а недопалки кидати повз урну – чистоти на вулицях не буде.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых