--.-° --% 0мм

О.Вілкул підписав Угоду про співробітництво Дніпропетровщини з Братиславським автономним краєм

13:50, 20 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул підписав Угоду про співробітництво Дніпропетровщини з Братиславським автономним краємУ рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Республіки Словаччина голова облдержадміністрації Олександр Вілкул у складі української делегації взяв участь в українсько-словацьких переговорах та роботі бізнес-форуму.  

Губернатор презентував інвестиційний та промисловий потенціал Дніпропетровщини. Олександр Вілкул також підписав Угоду з головою Братиславського автономного краю Словацької Республіки Паволом Фрешо про співробітництво з нашим регіоном.

«Ми розширюємо прямі міжрегіональні зв'язки як між адміністраціями регіонів, так і між підприємствами. Розширюємо спектр взаємовигідних спільних проектів для бізнесу, наукового співробітництва, спільних ініціатив освітній сфері», – сказав Олександр Вілкул.

У рамках Угоди Дніпропетровська та Словацька сторони сприятимуть взаємному розвиткові торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва.

Також у угоді йдеться про створення сприятливих умов для розвитку спільної діяльності підприємницьких структур, включаючи заохочення й підтримку інвестицій та організацію нових робочих місць. Сторони підтримуватимуть створення спільних підприємств, торгових домів, сприятимуть партнерству малого та середнього бізнесу.  

Угодою передбачена співпраця і прямі контакти між театрами, музеями, творчими спілками, асоціаціями та фондами Дніпропетровської області та Братиславського автономного краю, а також про проведення художніх виставок, гастролей колективів і солістів.

Довідка:
Характеристика зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської області зі Словацькою Республікою.

Зовнішньоторговельний оборот товарами в січні – березні 2011 року склав 61,3 млн дол США та збільшився у 2,2 рази в порівнянні з відповідним періодом попереднього року. Експорт склав 46,8 млн дол США, що у 2,5 рази більше аналогічного періоду 2010 року, імпорт – 14,5 млн дол США, що більше на 58,6%.     
Основу експорту товарів складають руди, шлаки, зола та чорні метали, імпорту – папір та картон, керамічні вироби, каучук, гума, полімерні матеріали, механічні пристрої.

У зазначеному періоді на область припадало 18,7% загального торговельного обороту товарами України зі Словаччиною, у тому числі 22% експортних та 12,6 % імпортних операцій.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених у економіку області, станом на 1 квітня 2011 року склав 7 млрд 585,7 млн дол США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій зі Словаччини – 5,4 млн дол США. Інвестиції вкладено в основному в промисловість, діяльність транспорту та зв’язку.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых