--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина налагодила кращий діалог в Україні між центральною, регіональною та місцевою владою

10:30, 18 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина налагодила кращий діалог в Україні між центральною, регіональною та місцевою владоюПро це повідомив керівник проекту „Місцевий економічний розвиток міст України” Олександр Кучеренко під час міжнародного Форуму «Міжвідомча співпраця у сфері регіонального та місцевого розвитку». Він підкреслив: «Такий діалог вже налагоджений у Дніпропетровській області. Тим більше, він набагато активніший, ніж у інших регіонах».  

Олександр Кучеренко також додав, що Дніпропетровщина сьогодні є лідером серед областей України з питання стратегічного планування. «Саме тут, на Дніпропетровщині, губернатор Олександр Вілкул продемонстрував ефективний приклад розвитку територій на основі якісного планування, моніторингу та з прив’язкою цих планів до фінансових результатів. Як результат, регіон – один з тих, який сьогодні задає тон формуванню стратегії розвитку області і активно залучає до цього процесу свої міста».

Говорячи про досвід, який має канадська сторона у впровадженні проектного управління голова правління Південно-Центрального регіону економічного розвитку міста Музджо Баррі Гюнтер зазначив: «Громади, які працюють разом в регіоні завжди сильніші, ніж коли вони працюють окремо».  
Довідково:

Канадсько-український проект „Місцевий економічний розвиток міст України” спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні та має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органів влади. Проект МЕРМ реалізується з січня 2010 року до 2014 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (КАМР) і надає підтримку у вдосконаленні планування й постачання послуг, що сприяють і підтримують економічне зростання та розвиток у містах Львівської та Дніпропетровської областей.  

Наш регіон представлений міськими радами Дніпропетровська, Кривого Рогу, Нікополя, Павлограда, Першотравенська й Тернівки.

На сьогоднішній день проведений аналіз територій для реалізації проекту, підготовка та навчання фахівців. Зараз починається активна фаза впровадження.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0