--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині вже готуються до Дня Незалежності України

12:12, 9 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині вже готуються до Дня Незалежності УкраїниДо 20-річчя Незалежності України на Дніпропетровщині присвячено відкриття понад 50 нових об’єктів соціального та промислового значення.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на засіданні організаційного комітету з питань підготовки та проведення святкових заходів у Дніпропетровській області з нагоди 15-ї річниці Конституції України, Дня Державного Прапора України і 20-ї річниці Незалежності України. У засіданні взяли також участь Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Олександр Вілкул наголосив, що найголовніші державні свята будуть відзначені в Дніпропетровській області на найвищому рівні.

«Немає більшого свята для громадянина держави, ніж День Незалежності та День Конституції. Тож святкові заходи об’єднають усю, більш, ніж 3-мільйонну, громаду Дніпропетровського регіону. У реалізації програм та проектів з нагоди святкування найголовніших державних свят візьмуть участь місцеві громади, промислові підприємства, представники середнього та малого бізнесу, науковці та громадські об’єднання», – зазначив губернатор Олександр Вілкул.

Губернатор Олександр Вілкул повідомив, що заходи до 20-річчя Незалежності відбуваються протягом усього року. «Це – особливий рік. Рік дорослої країни, яка розуміє свою велич, пам’ятає свою історію, яка разом з новою сильною владою розкриває увесь потенціал своїх можливостей. Святкування 20-річчя Незалежності України – це, перш за все, наші конкретні справи з розвитку регіону та держави», – зазначив Олександр Вілкул.

Зокрема, губернатор повідомив, що в плані основних заходів протягом року на честь 20-річчя Дня Незалежності передбачено відкриття понад 50 нових об’єктів соціального та промислового значення.

Серед них – реконструкція та відкриття спортивних та дитячих ігрових майданчиків, реконструкція та відкриття 23 дошкільних та навчально-виховних комплексів, 6 шкільних комплексів, завершення реконструкцій та введення в дію 8 об’єктів водопостачання, введення в експлуатацію 3 станцій доочистки питної води, введення в дію систем газифікації в 4 населених пунктах (с. Златоустівка, Криворізький район, с. Чернявщина Юр’ївського району, с. Новоіванівка Глеюватської сільської ради Криворізького району, смт Славгород).

До 20-річчня Незалежності України в серпні заплановано введення в дію централізованої баклабораторії міської клінічної лікарні №16, м. Дніпропетровськ та відкриття після капітального ремонту терапевтичного відділення КЗ “Петропавлівська центральна районна лікарня”.

У місті Дніпропетровськ після реконструкції відкриють пам’ятник Тарасу Шевченку, створять музей історії лоцманів Дніпровських порогів у Лоцкаменському будинку культури, а в с. Капулівка Нікопольського району відкриють меморіальний комплекс “Могила кошового отамана І.Д. Сірка”.

З нагоди 15-ї річниці Конституції України, Дня Державного Прапора України й 20-ї річниці Незалежності України в області будуть проведені 160 акцій соціального напрямку, 126 урочистих заходів у містах та районних центрах області.

З нагоди святкування найголовніших державних свят відбудуться чисельні культурно-освітні заходи: проведення в закладах освіти конкурсів учнівських рефератів, дитячих малюнків і тематичних стінгазет, уроків історії, правознавства, учнівських та студентських практичних конференцій, організація виступів творчих самодіяльних фольклорних колективів, концертів, шоу-програм, проведення спортивних заходів, святкових феєрверків .
Дніпропетровщина також візьме участь у загальнодержавній виставковій акції “Барвиста Україна” та Всеукраїнському конкурсі-виставці “Кращий вітчизняний товар року”.

Довідка:
За період з квітня по червень 2011 року в області було проведено низку заходів, зокрема: в м. Першотравенськ на День міста 29 травня 2011 року було відкрито дитячий ігровий майданчика в районі дитячого садка «Дзвіночок»; в м. П’ятихатки в квітні відбулося відкриття алеї «20 років незалежності України» на проспекті Перемоги. Висаджено 105 дерев; 20 травня 2011 року у с. Покровське Нікопольського району було відкрито дитячий майданчик.
У бібліотеках, музеях та музейних кімнатах 977 загальноосвітніх, 59 професійно-технічних, 85 вищих навчальних закладів створено виставки художньої, наукової, історичної літератури, документів, фотографій, присвячені утвердженню незалежності України, державних символів України. Учнівська та студентська молодь області взяла участь у Всеукраїнському конкурсі науково-пошукових робіт учнівської та студентської молоді, присвячених 20-й річниці незалежності України (170 ).

Проведено:
- бласну дитячо-юнацьку виставку „З Україною в серці” (7.04.2011, представлено більше 400 робіт 240 авторів);
- обласне літературно-мистецьке свято „Собори наших душ”, присвячене 20-річчю незалежності України (9.04.2011, взяли участь 975 юних обдарувань віком від 6-18 років, які представили 3,5 тис. творчих робіт, переможців – 170);
- обласний конкурс дитячої творчості „Моє Придніпров’я”, присвяченого 20-й річниці Незалежності України (квітень 2011 року);
- районні (міські) етапи Всеукраїнської експедиції „Моя Батьківщина – Україна” туристсько-краєзнавчого профілю (січень-квітень 2011 року);
- презентацію альбому дитячого малюнку „Традиції наївного живопису малюнках дітей Дніпропетровщини” (19.05.2011, м. Київ, Національний музей народної культури ім. О.Гончара);
інформаційно-просвітницькі заходи, у рамках участі у Всеукраїнській акції „Пам’ятати. Відродити. Зберегти”, спрямовані на виховання правової культури, висвітлення історії становлення конституційного права, незалежності України (студентські науково-практичні конференції, тематичні читання, виховні години, брей-ринги, диспути, засідання круглих столів, шкільних історичних гуртків, поетичних студій);
- екскурсії до Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького (понад 1300 учнів ЗСШ).


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0