--.-° --% 0мм

М. Пустова: «На Дніпропетровщині продовжує розвиватися безконфліктний тип міжнаціональних відносин»

11:54, 8 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

М. Пустова: «На Дніпропетровщині продовжує розвиватися безконфліктний тип міжнаціональних відносин»7 червня за дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела засідання Громадської гуманітарної ради Дніпропетровщини щодо запобігання проявам радикалізму, попередження громадянської нетерпимості та протистояння в суспільстві.

Також у заході взяли участь члени Громадської гуманітарної ради, науковці, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

«Наша робота направлена на забезпечення політичної стабільності, консолідації та гармонізації громадянських відносин. На Дніпропетровщині склався і продовжує розвиватися безконфліктний тип міжнаціональних відносин», - зазначила Марія Пустова.

Під час наради із доповідями виступили голова благодійного фонду імені О.Лазька, фундатор проектів міжнародної громадської організації «Інститут Україніки» Олексій Лазько, директор Дніпропетровського філіалу Інституту стратегічних досліджень Анатолій Шевцов, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара Віктор Пащенко, тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління громадської безпеки Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області Сергій Третьяков.

Під час своїх виступив доповідачі наголошували на необхідності збереження і пропагування атмосфери толерантності, взаємоповаги на основі конструктивної співпраці. Це, на думку учасників засідання, є запорукою стабільності громадянських відносин та відсутності гострих конфліктів і протистоянь в українському суспільстві.

У співпраці з територіальними підрозділами та службами МВС та СБУ області в регіоні налагоджена система роз'яснювально-попереджувальних заходів, спрямованих на виявлення, профілактику та недопущення проявів расизму, ксенофобії, запобігання протиправній діяльності різних молодіжних рухів і течій. Проводиться роз'яснювальна робота серед студентів, у гуртожитках студентської та робітничої молоді.

За п'ять місяців 2011 року на території Дніпропетровської області не зафіксовано жодних злочинних проявів на ґрунті расизму і ксенофобії, а також проявів радикалізму та цивільного нетерпимості.

ДОВІДКА:
У Дніпропетровському регіоні діють 39 обласних організацій національно-культурних товариств, які представляють 20 національних меншин, функціонує 1 тис 241 релігійна організація, які представляють більше 40-ка віросповідань, релігійних рухів і течій.

3 червня 2011 року під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Ради регіонів, де розглядалося питання про запобігання проявам радикалізму та попередження причин виникнення громадянської нетерпимості і протистояння в суспільстві.

Глава держави поставив вимогу до Громадської гуманітарної ради при Президентові України, при місцевих органах виконавчої влади та Уряду терміново опрацювати цю проблему і протягом місяця внести свої пропозиції щодо забезпечення стабільної ситуації в країні.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых