--.-° --% 0мм

460 дітей-сиріт з інтернатів Дніпропетровщини поїхали на відпочинок до Криму

16:15, 6 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

460 дітей-сиріт з інтернатів Дніпропетровщини поїхали на відпочинок до Криму460 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються в інтернатах області, відпочиватимуть в оздоровчому таборі «Містечко добра». Табір розташований у місті Євпаторія. Путівки придбані за рахунок обласного бюджету.  

Перед від’їздом дітей на відпочинок на пероні залізничного вокзалу відбулася урочиста лінійка. На ній кожна дитина отримала від обласної влади галстук із зображенням герба Дніпропетровської області.

«Завершився навчальний рік, і дітям потрібно добре відпочити та оздоровитися. Губернатор Олександр Вілкул ще під час підготовки до літнього сезону визначив перед нами головне завдання – оздоровити в таборах якомога більше дітей. І особливо це стосується дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Цього року будуть оздоровлені всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. У їх числі 1 тис 231 дитина-сирота, що виховується в інтернатах області. Для цього з обласного бюджету виділено близько 3,9 млн грн.

«Відпочинок на морі – це подарунок дітям, які потребують особливої уваги та турботи. У дитячих таборах з ними працюватимуть досвідчені педагоги, які організують їм цікаве дозвілля», – сказала Марія Пустова.  

Загалом влітку 2011 року заплановано оздоровити 201 тис 468 дітей. Це на 15% більше, ніж у минулому році (71% від загальної кількості всіх дітей, які проживають на Дніпропетровщині, – це є одним з найкращих показників у країні). У тому числі буде оздоровлено 101 тис дітей пільгових категорій.

Загалом під час оздоровчої кампанії на Дніпропетровщині працюватиме 970 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у їх числі 24 позаміські дитячі табори. У 2010 році в області функціонувало 964 дитячі табори. Також дітей з нашої області на відпочинок прийматиме 31 дитячий табір у інших регіонах України.

Довідково:
Дитячий оздоровчий заклад „Містечко добра” розташований на березі Чорного моря в курортній зоні Кримського державного заповідника „Лебедині острови”. На території табору розташовані їдальня, кінотеатр, бібліотека, медпункт, кімнати для гурткової роботи, футбольне поле, баскетбольний, волейбольний та тенісний майданчики.

Медпункт оснащений лікувальним та профілактичним приладами, кімнатами аромотерапіі та фітотерапії.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых