На Дніпропетровщині завершено посів ярих культур
В області завершено посів ярих культур на площі 1251 тис. га., з них, ранніх зернових посіяно на площі 255,7 тис. га, кукурудзи на зерно 296,4 тис. га (на 72 тис.га більше минулого року); збільшено посіви круп’яних культур - гречки – 11,5 тис. га (майже в 4,4 рази більше минулого року), проса – 20,8 тис. га (площі посіву збільшено більш як у 3 рази). Зернових культур посіяно на площі 1143 тис га, що на 33 тис.га більше 2010 року.
Соняшника посіяно на площі 495 тис. га; цукрових буряків 2,4 тис. га, сої посіяно – 12,1 тис. га.
Господарствами області проводяться роботи по догляду за посівами сільськогосподарських культур. На сьогоднішній день страхові гербіциди внесено на всій площі, що підлягає обробітку (614,3 тис. га, 100%), з них під озиму пшеницю - 321,2 тис. га, ячмінь - 152,6 тис. га, кукурудзу - 54,4 тис. га, горох – 21,5 тис. га (оброблено 2 рази), ріпак – 17,7 тис. га, соняшник - 6,9 тис. га, інші культури - 46,0 тис. га.
Проти шкідників оброблено 176,1 тис. га (99% до площі, що підлягає обробітку), в тому числі по пшениці на площі 110,1 тис. га, ячменю – 25 тис. га, ріпаку – 33,1 тис. га, інших – 7,9 тис. га.
Проти хвороб обробіток проведено на площі 240,3 тис. га (99% до площі, що підлягає обробітку), з них пшениця оброблена на площі 176,9 тис. га, ячмінь – на площі 37,4 тис. га, ріпак – на площі 19,1 тис. га, інші культури оброблено на площі 6,9 тис. га.
Як прокоментував заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович, посівна пройшла згідно графіку, усі поставлені губернатором Олександром Вілкулом завдання виконані. «Ми збільшили посіви гречки та інших круп’яних культур, аби забезпечити населення області якісним продуктом за доступними цінами та не допустити дефіциту», - зазначив він.
В регіоні йдуть підготовка до збору ранніх зернових. Агроформування закупляють паливно – мастильні матеріали, ремонтують зернозбиральну техніку, ведуть підготовку токового господарства та складських приміщень до збирання урожаю 2011 року.
Популярное
Кулінарний блог А. Паукової: Вершкові картопляні ньокі з креветками, чері та шпинатом
17:00, 12 июн 2024
Кулінарний блог А. Паукової: Десерт за 3 хвилини - без желатину та збивання! Літня лимонна насолода
17:46, 30 июн 2024
16:21, 27 июн 2024
17:18, 2 июл 2024
Топ обсуждаемых
КОММЕНТАРИИ — 0