--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщинi випадкiв холери не зафiксовано

09:00, 1 июн 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщинi випадкiв холери не зафiксованоГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул дав доручення посилити санітарно-епідемічний контроль за об’єктами підвищеного епідемічного ризику та якістю води в водоймах задля запобігання виникненню гострих інфекційних захворювань.  

У зв’язку з загостренням епідемічної ситуації в Україні щодо попередження захворювань на холеру в Дніпропетровській області проводяться профілактичні заходи. Зокрема, здійснюється контроль за станом води в водоймах та місцях масового відпочинку населення, посилено перевірку харчових продуктів, насамперед – морепродуктів, а також проводиться моніторинг стану захворюваності на гострі кишкові інфекції.

За інформацією Дніпропетровської обласної санітарно-епідеміологічної станції, лікувально-профілактичні заклади області пройшли планову підготовку щодо готовності на випадок ускладнення епідемічної ситуації з карантинних інфекцій, у тому числі з холери.

Епідемічна ситуація в області оцінюється як благополучна. Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції звичайний для цієї пори року, відповідає сезонним та не перевищує середні показники минулих років.

Довідково:

Останній випадок захворювання людей на холеру в Дніпропетровській області зафіксовано в 1994 році. Тоді було зареєстровано 63 хворих. Причиною виникнення захворювання стало вживання в їжу зараженої тюльки.

Для запобігання холері або іншим гострим кишковим захворюванням необхідно:
- постійно мити руки перед вживанням їжі та після відвідування туалету;
- не купувати продукти на стихійних ринках. Обов’язково мити овочі та фрукти перед їх вживанням;
- не допускати вживання води із випадкових джерел водопостачання;
- на відпочинку необхідно купатись у водоймищах тільки у спеціально відведених місцях, які постійно контролюються лабораторіями держсанепідслужби.

Холера – гостра кишкова інфекція, яка піддається лікуванню. Тому при перших симптомах (пронос, блювання, зневоднення) необхідно терміново звертатись за медичною допомогою.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0