--.-° --% 0мм

Юрій Вілкул представив ключові проекти Стратегії розвитку Кривого Рогу до 2015 року

08:31, 31 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Юрій Вілкул представив ключові проекти Стратегії розвитку Кривого Рогу до 2015 рокуПід час засідання виїзної колегії Дніпропетровської обласної державної адміністрації, яка пройшла в Кривому Розі 28 травня під керівництвом губернатора області Олександра Вілкула, криворізький міський голова Юрій Вілкул розповів учасникам колегії про перспективу розвитку міста і представив ключові проекти Стратегії розвитку Кривого Рогу до 2015 року.

Юрій Григорович зазначив, що у рамках розробленого проекту Стратегії було визначено ряд пріоритетних напрямів та ключових цілей розвитку міста. Для реалізації визначеної мети підготовлено 487 проектів, які охоплюють всі напрями розвитку Кривого Рогу та на фінансування яких у 2012 році планується залучити 281,4 млн. грн. бюджетних та приватних інвестицій, протягом 2013-2015 років ще 2 млрд. 559,4 млн. грн.

Планується комплексне вирішення найбільш актуальних проблем міста, зокрема: проведення робіт з благоустрою вулиць, реконструкція систем теплопостачання, проведення масштабних реконструкцій та ремонтів у закладах охорони здоров’я і закладах культури, реконструкція трамвайних колій, створення Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді; будівництво спортивних майданчиків та інше.

Серед ключових, найбільш значимих проектів, які будуть реалізовані до 2015 року, міський голова Юрій Вілкул відзначив:

- У рамках Програми вирішення екологічних проблем Кривбасу, яка розроблена під керівництвом губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула, у Кривому Розі буде вирішено проблему утилізації побутових відходів шляхом створення до 2015 року сміттєпереробних заводів, де будуть впроваджені найсучасніші технології, безпечні з точки зору екології. Також, планується будівництво 2 полігонів для складування відходів. Заплановано впровадження заходів, передбачених проектом Державної комплексної програми з попередження природно-техногенних катастроф, реалізація заходів з ліквідації наслідків підтоплення територій міста. Вже цього року для поліпшення екології та техногенної безпеки буде завершено розширення та реконструкція загальноміських каналізаційних очисних споруд (Південної і Центральної станцій аерації), розчищено русло річки Саксагань.  

До 2015 року запланована реконструкція міжнародного аеропорту Кривий Ріг. За словами Ю.Вілкула прийшов час не тільки відродити цей великий транспортний вузол, а й на повну потужність використати можливості його транспортно-технічної бази. Зокрема планується така реконструкція аеропорту, після якої з’явиться можливість: аеровокзалу обслуговувати 500 пасажирів на годину; функціонуватиме комерційний офіс вантажних перевезень – 5-ти поверховий будинок, з’єднаний переходом з вантажним терміналом, базова аварійно-рятувальна станція, споруди авіапаливозабезпечення повітряних суден, споруди служби спецтранспорту на 25 машин, вантажний перон, вантажні склади, готель, АЗС, паркінг, магазини тощо.

- Передбачено створення сучасних центрів дозвілля. «У нашому місті функціонує достатньо велика кількість палаців культури, позашкільних закладів, дитячих центрів творчості, проте усі вони розкидані по мікрорайонам, що пов’язане з географічним розташуванням Криворіжжя, зокрема його довжиною. Тому нами прийнято рішення про створення в місті декількох базових комплексних центрів дозвілля, куди мешканці з будь-якої частини Кривого Рогу могли би приїхати та із зацікавленням і користю провести свій час разом з родиною», - повідомив міський голова.

Один із таких центрів передбачає будівництво аквапарку та дитячої залізниці з орієнтовною вартістю будівництва 21 млн. євро. Проект передбачає будівництво найпопулярніших та найсучасніших видів водних атракціонів, розвинену інфраструктуру супутніх послуг для відпочинку і оздоровлення населення. Другий центр дозвілля планується створити в центрі міста, саме там спостерігаються масові скупчення людей. Проекти передбачають реконструкцію двох центральних парків, будівництво палацу спорту з льодовою ареною, дитячого містечка та спортивного майданчику. Декоративним елементом одного з парків стане унікальний квітковий годинник.

Як відзначив Юрій Григорович Вілкул, виконання такої масштабної програми можливо лише за умови конструктивної взаємодії всіх гілок влади, зокрема підтримки губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула, яка доволі відчутна вже сьогодні.  

«Для впровадження всіх перерахованих проектів планується щорічне збільшення дохідної частини міського бюджету. А в результаті реалізації всіх заходів ми очікуємо до 2015 року збільшення на третину обсягів виробництва та зниження рівня забруднення атмосферного повітря на 53%, зростання майже в 2 рази рівня середньої заробітної плати, збільшення рівня народжуваності майже на 5%. Хочу відзначити, що характерною рисою Стратегії є те, що вона направлена не на досягнення будь-яких абстрактних показників, а на конкретне покращення життя кожного криворіжця», - зауважив міський голова Юрій Вілкул.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0