--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул увів у експлуатацію водовід у с. Бурлацьке Криворізького району

09:50, 30 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул увів у експлуатацію водовід у с. Бурлацьке Криворізького районуГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул увів у експлуатацію водовід у с. Бурлацьке Криворізького району. 280 жителів села отримали питну воду.  

Село Бурлацьке з 1999 року було відрізане від централізованого водопостачання, вода в колодязях села була визнана непридатною до вживання за санітарно-гігієнічними нормами, і з того часу люди користувалися привозною водою.

Уведення в дію водогону в с. Бурлацьке дало можливість забезпечити питною водою 280 мешканців та об’єкти соціальної сфери. Загальна протяжність водоводу майже 7,5 км. Кошторисна вартість об’єкту складає майже 3 млн грн.

Губернатор Олександр Вілкул у жовтні 2010 року в с. Бурлацьке ввів у експлуатацію підвідний водовід – тоді водогін був підведений до села, наступним кроком належало збудувати водонапірну вежу й розвідні мережі по селу. У жовтні Олександр Вілкул пообіцяв жителям села, що наступного року у селі буде закінчено проведення централізованого водо забезпечення, і вони отримають питну воду у свої домівки. Завдання губернатора виконане – сьогодні питна вода, як і обіцяв Олександр Вілкул, уже підведена до будинків.

Питання забезпечення питною водою жителів сільської місцевості на Дніпропетровщини вирішується завдяки спільній роботі обласної, місцевої та центральної влади. «Завдяки підтримці нашого Президента Віктора Федоровича Януковича за рік в області побудовано 141 км водопровідних мереж. Вода з'явилася в 22 селах і селищах, де проживають понад 12 тис жителів. Сьогодні ще одне село в області отримало власну систему водопостачання», – сказав губернатор Олександр Вілкул, звертаючись до жителів с. Бурлацьке.  

Також за рік відтоді, як Олександр Вілкул очолив облдержадміністрацію, на Дніпропетровщині проведено більше 100 км газопроводів, газифіковано 21 населений пункт, у якому проживає понад 10 тисяч людей.

«Я регулярно проводжу робочі наради в сільській місцевості. Від стабільного розвитку села, сільськогосподарського сектору нашої області, залежить процвітання Дніпропетровщини. Тому в роботі всіх рівнів регіональної влади я визначив один з найважливіших пріоритетів – підвищення якості життя на селі» – наголосив Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул також зазначив, що розвиток сільського господарства є одним з основних чинників підвищення конкурентоспроможності нашого регіону, розвитку його економіки. За ініціативи губернатора обласною владою разом з світовими експертами розроблено та розпочато реалізацію Стратегії підвищення конкурентоздатності у кластері «сільське господарство».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых