--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул привітав учнів області зі святом останнього дзвоника

13:35, 27 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул привітав учнів області зі святом останнього дзвоникаГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав учнів Дніпропетровської області із закінченням навчального року та особисто відвідав свято останнього дзвоника у спеціалізованій школі № 67 еколого-економічного профілю.

Звертаючись до учнів губернатор сказав: «У вас усе попереду. Адже перед молодими, креативними та освіченими людьми відкриті всі двері. Умінням вчитися, працювати над собою і готуватися до самостійного життя ви визначаєте майбутній день. Не пропустіть цей момент. Ви повинні поставити мету й досягти її. Ми в Вас віримо!».

Він наголосив, що обласна влада створює всі умови для того, щоб сьогоднішні випускники шкіл, а це більше 11,5 тис чол., були впевненими у своєму майбутньому.

«Ми розвиваємо економіку регіону й вибудовуємо ефективні взаємовідносини між роботодавцями та молодими спеціалістами. Щоб ви після закінчення вузу були затребувані на ринку праці за своєю спеціальністю й отримували гідну плату за свою працю», – сказав Олександр Вілкул.

Дніпропетровщина має одну з найпотужніших в Україні систему освіти: понад 1 тис загальноосвітніх навчальних закладів, майже 60 професійно-технічних та більше 80 вищих навчальних закладів.

У 2010 році за ініціативи голови облдержадміністрації була розроблена регіональна програма розвитку освіти «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», мета якої – вийти на новий рівень освітніх послуг, який відповідає вимогам часу та світовим стандартам якості освіти.

За останні 2 роки для сільських шкіл придбано 45 шкільних автобусів для безоплатного підвезення учнів та вчителів. Стовідсотково комп’ютеризовані загальноосвітні навчальні заклади сільської місцевості. Минулого року придбані 32 комп’ютерних комплекси для закладів освіти.

Досягнуто суттєвих змін у підключенні закладів освіти до мережі Інтернет. Вже 86% шкіл мають вихід до міжнародного інформаційного простору.

За ініціативи губернатора в 2011 році загальний обсяг фінансування сфери освіти з обласного бюджету суттєво збільшено. На ці цілі передбачено понад 634 млн грн, це на 261 млн грн більше від минулорічного.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0