--.-° --% 0мм

До кінця року учні сільській місцевості Дніпропетровщини будуть забезпечені шкільними автобусами

09:34, 27 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив 18 шкільних автобусів загальноосвітнім навчальним закладам Дніпропетровської області. На їх придбання з обласного бюджету було виділено 5,5 млн грн.  

До кінця року учні сільській місцевості Дніпропетровщини будуть забезпечені шкільними автобусами 

«На сьогодні в сільських районах області до шкіл безкоштовно підвозяться 99% учнів і педагогів. За цим показником ми займаємо лідируючі позиції в Україні. До кінця року ми плануємо придбати ще 12 шкільних автобусів за кошти державного бюджету. Таким чином, учні та вчителі сільської місцевості на 100% будуть забезпечені безкоштовним підвозом до своїх шкіл», – сказав Олександр Вілкул.

За словами губернатора, підвищення рівня фінансування освітньої сфери області дозволило отримати конкретні результати. Так у 2010 році на Дніпропетровщині за кошти обласного бюджету було придбано 20 шкільних автобусів, а за кошти державного бюджету – 5.

Торік було відновлено роботу 9 дитячих садків та відкрито 84 додаткових групи в діючих дошкільних навчальних закладах області. Цьогоріч планується відкрити ще 21 дитсадок та створити 26 навчально-виховних комплексів.

Після реконструкції відновила свою діяльність Дніпропетровська загальноосвітня спеціальна школа-iнтернат для дітей з вадами слуху. Також було проведено реконструкцію приміщень Дніпропетровського обласного еколого-натуралістичного центру дітей та учнівської молоді, завершено реконструкцію корпусу Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з надбудовою мансардного поверху, на території якого вже цього року розміщено Єдиний Центр освіти Дніпропетровської області.

Проведено реконструкцію котельні Криворізького обласного ліцею-інтернату для сільської молоді. Капітально відремонтовано 36 закладів освіти обласного підпорядкування.

Цьогоріч суттєво збільшено загальний обсяг фінансування сфери освіти з обласного бюджету, який становить понад 634 млн грн, що на 261 млн грн (на 41%) більше за минулорічний.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых