--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул нагородив переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2011»

15:58, 26 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул нагородив переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2011»Учителям, які посіли І місце, губернатор вручив грошові премії у розмірі 10 тис грн кожна, за ІІ місце – 8 тис грн, за ІІІ місце – 5 тис грн.  

Цього року у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року-2011» взяли участь більше 900 вчителів області.

«Від тих знань, які дитина отримує в школі, багато в чому залежить її майбутнє. І на цьому етапі значну роль відіграє професіоналізм учителів. Обласна влада сьогодні взяла курс на підвищення кваліфікації педагогів та престижності цієї професії», – сказав Олександр Вілкул. Та додав: «Дніпропетровщина взяла стійкий курс на підвищення якості освіти, на її відповідність потребам ринку праці. Першим етапом формування освіченої людини є отримання належної дошкільної освіти та її навчання у навчально-виховних комплексах. Тому обласна влада реалізує програми з впровадження сучасних методик та технологій викладання, які відповідають європейському рівню. Базовий принцип розвитку освіти в Дніпропетровській області – це рівний доступ до якісної освіти усіх учасників навчально-виховного процесу».

Цього року в області на 260 млн грн збільшене фінансування галузі, і загальна сума становить 630 млн грн. У рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в регіоні триває комп’ютеризація шкіл. Наразі всі сільські школи області повністю забезпечені комп’ютерами. Загальний показник забезпечення шкіл регіону комп’ютерною технікою становить 99% і є одним з найкращих в Україні. Більше 86% шкіл підключені до мережі Інтернет. Для підвищення кваліфікації вчителів в області створений Єдиний освітній центр. Тут проводяться різноманітні курси, розробляються та впроваджуються новітні методики викладання, створюються електронні бібліотеки та єдиний освітній інтернет-ресурс, який об'єднає освітні, наукові та методичні ресурси навчальних закладів області.

«Я поставив завдання реалізувати в регіоні програму «Один учень – один комп'ютер». Вже обрана 51 школа, де буде реалізований це проект у 2011 році. У подальшому це питання має бути вирішено комплексно у всій області», – наголосив губернатор. Також він зазначив, що на Дніпропетровщині планується впровадження такого ресурсу як «Електронний щоденник». За його допомогою батьки в он-лайн доступі зможуть слідкувати за навчанням своїх дітей.

Під час урочистої зустрічі цінні подарунки від керівництва області також отримали 34 лауреати Конкурсу та 35 кращих навчальних закладів регіону.  
    
Довідково:

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться щорічно у 5 номінаціях: «Історія», «Німецька мова», «Світова література», «Початкові класи», «Образотворче мистецтво».

Переможцями обласного етапу Конкурсу стали:

І місце в номінаціях:
«Історія»
Міщанчук Наталія Георгіївна, учитель історії середньої загальноосвітньої школи № 111 м. Дніпропетровська;

«Німецька мова»
Корнєва Світлана Олексіївна, учитель німецької мови колегіуму № 16 м. Дніпродзержинська;

«Світова література»
Трактинська Ольга Юріївна, учитель світової літератури середньої загальноосвітньої школи № 22 м. Дніпропетровська;

«Початкові класи»
Сапсай Ліля Яківна, учитель початкових класів середньої загальноосвітньої школи № 3 м. Жовті Води;

«Образотворче мистецтво»
Повх Лариса Федорівна, учитель образотворчого мистецтва середньої загальноосвітньої школи «Школа ОР-Авнер» м. Кривий Ріг.

ІІ місце в номінаціях:
«Історія»
Семенюк-Попрядухіна Дар’я Павлівна, учитель історії обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою;

«Німецька мова»
Петренко Валентина Миколаївна, учитель німецької мови середньої загальноосвітньої школи № 53 м. Дніпропетровська;

«Світова література»
Тимофєєва Тетяна Миколаївна, учитель світової літератури Широківської середньої загальноосвітньої школи № 2 Широківського району;

«Початкові класи»
Сімон Валерія Павлівна, учитель початкових класів середньої загальноосвітньої школи № 12 м. Кривий Ріг;

«Образотворче мистецтво»
Самохвалова Яна Володимирівна, учитель образотворчого мистецтва середньої загальноосвітньої школи № 44 м. Дніпродзержинська.

ІІІ місце в номінаціях:
«Історія»
Гарник Ніна Андріївна, учитель історії технічного ліцею м. Дніпродзержинська;

«Німецька мова»
Залюбівська Інна Миколаївна, учитель німецької мови середньої загальноосвітньої школи № 30 м. Кривий Ріг;

«Світова література»
Нікітіна Олена Валеріївна, учитель світової літератури середньої загальноосвітньої школи № 35 м. Кривий Ріг;

«Початкові класи»
Кравчук Оксана Анатоліївна, учитель початкових класів середньої загальноосвітньої школи № 133 м. Дніпропетровська;

«Образотворче мистецтво»
Потапенко Валентина Миколаївна, учитель образотворчого мистецтва Меліоративної середньої загальноосвітньої школи Новомосковського району.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0