--.-° --% 0мм

Днiпропетровщину вiдвiдала делегацiя Китайської Народної Республіки

16:40, 25 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Днiпропетровщину вiдвiдала делегацiя Китайської Народної РеспублікиЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його перший заступник В’ячеслав Задорожний провів зустріч з делегацією провінції Ляонін Китайської Народної Республіки. Сторони обговорили подальші перспективи взаємовигідного співробітництва Дніпропетровщини та провінції Ляонін, а також шляхи співпраці між дніпропетровськими та китайськими компаніями.

У зустрічі також взяли участь перший заступник голови обласної ради Андрій Муксімов, в.о. начальника головного управління економіки облдержадміністрації Олена Осіюк, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко, директор ДП ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» Віктор Щеголь. Китайську делегацію представили заступник начальника Комітету з розвитку та реформ провінції Ляонін Ху Цзеньян, заступник ректора Ляонінського університету Го Юньсинь, заступник начальника відділу відродження Комітету з розвитку та реформ провінції Ляонін Лю Цян та інші.

«Китайська Народна Республіка є стратегічним партнером України. Дніпропетровщина та Китай вже має досвід у співробітництві. Губернатор Олександр Вілкул провів низку зустрічей з представниками китайських компаній. Дніпропетровщина представляє собою перспективний для інвестицій регіон України. В області є всі умови для поглиблення співпраці та реалізації взаємовигідних проектів у різних галузях», – сказав В’ячеслав Задорожний.

Дніпропетровська сторона запропонувала китайській стороні ряд інвестиційних проектів, реалізація яких планується у 2011-2015 роках. Зокрема, це модернізація тракторного виробництва, виробництво вітроенергетичних установок, створення обладнання з переробки відвалів залізних руд, реалізація технологічної лінії з виробництва пневмодвигунів, будівництво сміттєпереробного заводу.

У свою чергу Ляонін Ху Цзеньян підтвердив зацікавленість у реалізації запропонованих проектів, а також у науковій та культурній співпраці.

ДОВІДКА:

В області діє низка угод та меморандумів про співпрацю з Китайською Народною Республікою. Зокрема, це Угода про співробітництво у галузі економіки, торгівлі, культури, освіти, медицини та спорту між містом Дніпропетровськом та містом Сіань, Договір про співробітництво між Дніпропетровським національним університетом ім. Олеся Гончара та Університетом м. Ечжоу, Меморандум про взаєморозуміння щодо сприяння розвитку міжнародного співробітництва в реалізації інфраструктурних проектів у м. Дніпропетровську.

Обсяги зовнішньоторговельних операцій у січні – березні 2011 року. Зовнішньоторговельний оборот товарами склав 427,4 млн дол США, що в 2,1 рази більше у порівнянні з минулим роком. Експорт склав 320,1 млн дол США та збільшився в 3 рази, імпорт – 107,3 млн дол США та збільшився на 17,3%.

Основу експорту товарів до Китаю склали руди, шлаки, зола. Основу імпорту - машини, апарати й механічні пристрої, полімерні матеріали, пластмаси, каучук, гума, чорні метали.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых