--.-° --% 0мм

Патріарх Кирило привітав жителів Дніпропетровщини із Днем слов'янської писемності та культури

11:31, 25 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Патріарх Кирило привітав жителів Дніпропетровщини із Днем слов'янської писемності та культуриСвятіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило у відеозвернені привітав духовенство, паству, Дніпропетровську єпархію УПЦ, керівництво області та міста із Днем слов'янської писемності та культури.

«Сьогодні, коли ми святкуємо День святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, День слов'янської писемності і культури, ми, по-перше, замислюємося про нашу спільність, яка перевершує політичні кордони, політичний плюралізм, який об'єднує людей на тому рівні, на якому жодна людська система об'єднати не може. Ми замислюємося про цю спільність, як про великий скарб, що має значення для життя православних людей, слов'ян, що живуть у Східній і Центральній Європі.

Ми також віддаємо данину належного всім тим, хто своїми працями, молитвами підтримує велику традицію Кирила і Мефодія.

Сьогодні це роблять священнослужителі, проповідники, молитовники, працівники бібліотек, вчителі, педагоги, письменники, – всі ті, хто служить справі збереження православної східної християнської культури.

Дай Бог, щоб ця праця ніколи не була марною, і щоб велика традиція, що йде від Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, тривала так довго, як Богу буде завгодно, вносячи свій внесок у світову скарбницю християнської культури. Усіх вас вітаю зі святом», – сказав Святіший Патріарх Кирило.

23 травня в рамках святкування Дня слов'янської писемності та культури губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів круглий стіл на тему «Слов’янський світ перед лицем викликів сучасності».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых