--.-° --% 0мм

О.Вілкул привітав учасників засідання Ради керівників органів безпеки і спецслужб країн СНД

11:25, 24 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

О.Вілкул привітав учасників засідання Ради керівників органів безпеки і спецслужб країн СНДГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав учасників 30-го засідання Ради керівників органів безпеки і спецслужб країн-учасниць СНД, яке пройшло в Дніпропетровську. Він наголосив, що спецслужби країн СНД, зокрема й Служба безпеки України, роблять вагомий внесок у справу забезпечення міжнародної безпеки як на рівні Співдружності, так і в глобальному масштабі.  

У заході взяли участь Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський, директор Федеральної служби безпеки Російської Федерації Олександр Бортников, представники керівництва спецслужб країн СНД, голова облради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, начальник управління СБУ в Дніпропетровській області Володимир Верхогляд.

Перед засіданням учасники поклали Вінок пам’яті до Монументу Вічної Слави та прийняли урочистий марш військових підрозділів, а також відкрили змагання з рукопашного бою на призи Ради керівників органів безпеки та спецслужб країн-учасниць СНД у спортивному комплексі «Мегарон».

«Для Дніпропетровщини велика честь приймати сьогодні 30-е, ювілейне, засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасників СНД», – наголосив Олександр Вілкул у своєму вітальному слові. Він зазначив, що ті зміни та події, які сьогодні відбуваються в світі, зумовлюють необхідність розробки й посилення спільних дій спецслужб у сфері забезпечення безпеки на пострадянському просторі.

«Позитивні тенденції в розвитку міждержавних відносин у рамках СНД, яке ми спостерігаємо з часу обрання на посаду Президента України Віктора Федоровича Януковича, – це запорука рівноправного й взаємовигідного співробітництва», – наголосив губернатор. За його словами, метою міжнародного співробітництва спецслужб, у тому числі й у рамках СНД, є ефективне забезпечення безпеки держав та їх громадян від загроз, що носять міжнародний характер.

«Ця співпраця ґрунтується на принципах взаємного та суворого дотримання національних інтересів кожної з країн-учасниць», – підкреслив Олександр Вілкул.

Він висловив упевненість, що 30-те засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасників СНД стане вагомим внеском та черговим етапом у підвищенні ефективності діяльності органів безпеки та спеціальних служб країн-учасниць СНД та вагомим внеском у міжнародну безпеку.

Олександр Вілкул побажав учасникам засідання конструктивного діалогу та плідної праці у виробленні рішень, які сприятимуть підтримці стабільності на пострадянському просторі.

ДОВІДКА
Рада керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасників СНД була створена 28 березня 1997 року рішенням Ради глав держав Спідружності незалежних держав.

Рада керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасників СНД створена з метою взаємодії та координації дій у боротьбі з організованою злочинністю міжнародного характеру та в інших узгоджених сферах діяльності органів безпеки та спецслужб країн-членів СНД. Членами Ради є керівники спецслужб держав, глави яких підписали Рішення про Раду керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасників СНД.

Серед країн-учасників СНД Україна зазначене рішення підписала із застереженням про те, що братиме участь у роботі Ради з урахуванням національного законодавства та в інтересах взаємодії в боротьбі з організованою злочинністю міжнародного характеру.

Зазвичай засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб держав-учасників СНД проходять у столицях країн-учасників Співдружностi.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых