--.-° --% 0мм

Заступник міського голови В. Берлін: «Перебування дітей у пришкільних таборах - справа добровільна»

09:32, 23 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Заступник міського голови В. Берлін: «Перебування дітей у пришкільних таборах - справа добровільна»На території нашого міста мешкають 122 100 дітей віком до 18 років. З них дітей шкільного віку - 57 тис. 27 дітей. При оздоровленням забеспечується 48 тис. 787 дітей. Про це повідомила на прес-конференції заступник міського голови Валентина Берлін.

В Кривому Розі влітку 2011 року планується оздоровити понад 58 тисяч дітей.

З них:
- у 120 пришкільних таборах близько 21 тис. дітей;
- у дитячих оздоровчих таборах, які  належать до  комунальної власності міста
- понад 3 тис. дітей (ДОТ «Слава» 1800 дітей, в тому числі 200 обдарованих дітей; ДОТ «Сонячний» 1000 дітей; ДОТ «Корчагінець» 800 дітей);
- профспілковими комітетами понад 24 тис. дітей;
- разом з батьками близько 15 тис. дітей;
- у МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» 200 дітей.

У 10 таборах з денним перебуванням для учнів профтехнічних навчальних закладів планується забезпечити відпочинком більше 1 500 дітей.

Вперше цього року, за ініціативи міського голови Юрія Вілкула, у міському бюджеті передбачено майже 400 тисяч гривень для організації відпочинку та оздоровлення двохсот п'ятдесяти дітей-інвалідів та дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Проте, не обійшлося і без «ложки дьогтю». Так, на прес-конференції журналістами було піднято питання про «добровільне-примусове» збирання коштів за батьків дітей на перебування останніх в пришкільних таборах. Зокрема, в середній школі №7 з опікуна дитини-сироти вимагали здати 120 гривень, інакше ці кошти будуть вирахувані з зарплати вчителя. При цьому підкреслювалось, що діти не зобов’язані перебувати в пришкільних таборах, головне – здати гроші.

В свою чергу, заступник міського голови Валентина Берлін обіцяла розібратися з ситуацією, яка склалася в середній школі №7 і ще раз підкреслила, що перебування дітей у пришкільних таборах може бути суто добровільною. Збирати гроші з батьків або опікунів дітей в примусовому порядку керівництво шкіл не має ніякого права.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0