--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську відбудеться музейне свято «Чисті джерела»

10:35, 21 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську відбудеться музейне свято «Чисті джерела»22 травня на майданчику біля історичного музею ім. Д. І. Яворницького відбудеться музейне свято просто неба «Чисті джерела».

У день проведення заходу народні умільці організовують Місто Майстрів: представляють свої вироби й демонструють глядачам роботу.

У рамках свята та заходів щодо святкування 20-ї річниці створення Центру народної творчості «Петриківка» свої роботи представлять 5 майстрів петриківського розпису. Також на виставці будуть представлені такі напрямки, як вишивання, лялькарство, писанкарство, ковальство та інші.

Бажаючі зможуть не тільки спостерігати за роботою майстрів, але й самі спробувати свої сили в різних видах прикладного мистецтва. Крім того, на святі буде можливість прослідкувати еволюцію декоративно-ужиткового мистецтва краю.

Разом з відомими майстрами в святі братимуть участь вихованці будинків творчості дітей та юнацтва, фольклорні, хореографічні колективи, що створює атмосферу народного свята.

Останні роки свято проходить на двох сценічних майданчиках, де на одному з них  жителі міста можуть спостерігати за лицарськими змаганнями і розвагами, що організовують партнери свята – «Творче об’єднання реконструкторів».

ДОВІДКА:

Музейне свято «Чисті джерела» проводиться з 1989 року й присвячене Міжнародному дню музеїв.

З року в рік свято  набирає обертів – в першому святі взяли участь всього 5 майстрів, у цьому році кількість учасників перебільшує 50. Більш ніж за двадцять років свою майстерність у ремеслі продемонстрували більше 200 народних умільців з Дніпропетровської, Харківської, Полтавської областей та АР Крим.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0