--.-° --% 0мм

Марія Пустова: «Підтримуючи музеї, ми зберігаємо для наступних поколінь пам’ять про наших предків»

16:18, 19 май 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Марія Пустова: «Підтримуючи музеї, ми зберігаємо для наступних поколінь пам’ять про наших предків»За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова взяла участь в урочистостях з нагоди Міжнародного Дня Музеїв. Вона привітала працівників музейних установ області та вручила їм відзнаки голови обласної державної адміністрації, відзнаки обласної ради, почесні грамоти Міністерства культури і туризму України.

Марія Пустова зазначила: «Губернатор Олександр Вілкул опікується питаннями збереження пам’яток історії і культури, і музейним закладам у нас приділяється велика увага. У 2010 році на обласні музейні установи з обласного бюджету була направлено майже 10 млн грн, це дає можливість музеям не тільки утримувати, а й поповнювати свої фонди. Президент України Віктор Янукович оголосив 2012 рік – Роком Культури та відродження музеїв, і я впевнена, що наша робота у цьому напрямку буде тільки посилюватися. Адже підтримуючи музеї, ми зберігаємо для наступних поколінь пам’ять про наших предків».

Заступник голови облдержадміністрації також наголосила, що розвиток музейної справи у Дніпропетровській області набирає обертів.

Так, за останні 2 роки кількість музеїв комунальної власності збільшилося на 7 закладів. У грудні 2010 року було відкрито новий комунальний заклад – Музей етнографії, побуту та народно-прикладного мистецтва в смт.Петриківка. Також минулого року Дніпропетровський історичний музей ім. Д.І.Яворницького став єдиним в Україні комунальним музеєм, який отримав статус «національного».

Цього року з обласного бюджету буде виділено майже 132 тис грн на капітальний ремонт Дніпропетровського художнього музею. На капітальний ремонт літературного музею Дніпропетровського національного музею ім.Д.І.Яворницького передбачено 790 тис грн.

ДОВІДКА:
В області функціонують 15 музеїв комунальної власності, 1 відомчий музей та 129 – музеїв на громадських засадах, з яких 39 мають звання «народний». За 2010 рік музеями організовано 875 виставок, які відвідало більше 950 тис. мешканців та гостей Дніпропетровщини.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых